Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΥΠΕΘΑ
29/02/2024 | 17:15
Militaire News

Νομοσχέδιο «καινοτομίας» από τον ΥΕΘΑ ,λέξη για το προσωπικό που έχει κάνει την καινοτομία πράξη…

Νομοσχέδιο «καινοτομίας» από τον ΥΕΘΑ ,λέξη για το προσωπικό που έχει κάνει την καινοτομία πράξη...
Συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλη Πάλμα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας στο υπουργικό συμβούλιο και όπως αναφέρεται σε «άτυπη ενημέρωση» αυτό περιλαμβάνει:

α. Την έρευνα και την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ίδρυση του «Ελληνικού Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας» (ΕΛΚΑΚ).

β. Τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

γ. τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παρέστη επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Όλη η παρουσίαση του νομοσχεδίου ΕΔΩ 

Μακάρι να μη μείνουμε στις ανακοινώσεις περί «καινοτομίας». Τα έχουν πει κι άλλοι. Το ερώτημα είναι αν ο κ.Δένδιας και το επιτελείο του κάποια στιγμή έχουν σκοπό να ασχοληθούν σοβαρά και ουσιαστικά με το νούμερο ένα «οπλικό σύστημα» των Ενόπλων Δυνάμεων το προσωπικό τους. Το οποίο όπως θα έχουν καταλάβει είναι πολύ προχωρημένο στην καινοτομία. Οι πατέντες καινοτομία είναι…

Για τα υπόλοιπα θα επανέλθουμε…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης