Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Άποψη ΤΟΥΡΚΙΑ
26/02/2024 | 05:15 (ενημερώθηκε 3 μήνες πριν)
Militaire News

Ερντογάν: «Θα μείνει στην ιστορία ως ηγέτης ή ως Ηρόστρατος»; Δρ Δημ.Σταθακόπουλος

Ερντογάν: «Θα μείνει στην ιστορία ως ηγέτης ή ως Ηρόστρατος»; Δρ Δημ.Σταθακόπουλος

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 

26 Φεβρουαρίου 1954 – 26 Φεβρουαρίου 2024 και ο Τούρκος Πρόεδρος κλείνει τα 70 χρόνια του.

     Στις 14 Μαρτίου 2003 ανέλαβε Πρωθυπουργός της Τουρκίας ( Δήμαρχος στην Πόλη , ήδη απο το Μάρτιο του 1994) και μετά από 21 χρόνια αδιάκοπης διοίκησης της χώρας του, ως Πρωθυπουργός και ως Πρόεδρος , στην Ελλάδα η κυρίαρχη επιστημονική και πολιτική σκέψη συνεχίζει να τον θεωρεί απρόβλεπτο !

Άραγε, μετά από 21 χρόνια Ερντογανικής Τουρκίας ( με ονοματεπώνυμο) υπάρχει κάτι το απρόβλεπτο ;

Πόσα χρόνια χρειάζονται για να προβλέψεις κάποιον ; 20, 30, 40, ποτέ ;

Προφανώς , για να μην προβλέπεις τον αντισυμβαλλόμενο ή αντίδικο ή αντίπαλο, έχεις κάποιο έλλειμμα ικανότητας και αξιολόγησης, όταν οι πράξεις του είναι σταθερά επαναλαμβανόμενες και η έννοια του απρόβλεπτου ( κάτι έκτακτο μη κανονικό) σαφέστατα και έχει εκλείψει μετά από 21 χρόνια !!

Ισως πάλι, με την επίκληση του απροβλέπτου , να δίνεις άλλοθι στον εαυτό σου , για την έλλειψη προνόησης/ πρόνοιας , με την δικαιολογία:

 ” Είναι απρόβλεπτος , θα δούμε τι θα κάνουμε , δεν το περιμέναμε “

 Δεν το περιμέναμε μετά από 21 χρόνια;

Στο ίδιο διάστημα ( Μάρτιος 2003 – Μάρτιος 2024 ) η Ελλάδα έχει αλλάξει δέκα (10) Πρωθυπουργούς .

Έξι εκλεγμένους και τέσσερεις υπηρεσιακούς, που όλοι θεωρούσαν τον Τούρκο Πρόεδρο, απρόβλεπτο !!!

Σε άρθρα και αναλύσεις μου στα ΜΜΕ και τα Social media , ήδη από το 2018 έλεγα και έγραφα:

Δείχνει ιδεαλιστής και με πρακτικό πνεύμα. Εύστροφος και δραστήριος, δεν αφήνει τίποτα ανεκμετάλλευτο και διαρκώς είναι απασχολημένος με το πολιτικό προφίλ του.Η δημιουργικότητά του αναζητά σε μόνιμη βάση τρόπους έκφρασης. Δεν ανέχεται περιορισμούς και απαγορεύσεις, γι’ αυτό προτιμά να εργάζεται μόνος.Η οξυδέρκεια και το ισχυρό ένστικτό του, τον κρατούν μακριά από επιζήμιες επιρροές, ενώ παράλληλα ( εκ του αποτελέσματος ) τον οδηγούν σε σωστές αποφάσεις που τον συμφέρουν. Δηλαδή του βγαίνουν επί 30 χρόνια όλα τα σχέδιά του ( 1994 – 2024).Είναι τελειομανής, υπεύθυνος και επιμελής, ωστόσο, συχνά αναλαμβάνει περισσότερα απ’ όσα έχει τη δυνατότητα να διεκπεραιώσει, π.χ: να γίνει ηγέτης της uma των μουσουλμάνων και συγχρόνως αυτόνομος ηγέτης των παν-Τούρκων, αλλά συνεργαζόμενος κατά το δοκούν με Δύση – Ανατολή- Ρωσία.Στις κοινωνικές επαφές και την προσωπική του ζωή είναι ευθύς (όσο μπορεί να είναι ένας συγκεντρωτικός πολιτικός της δικής του λογικής).Με το αλά τούρκα χιούμορ του, γοητεύει το κοινό του ( ίσως και άλλους), το οποίο πείθει για τις απόψεις, ή τις ιδέες του. Η ανυπομονησία και η υπερβολική αυστηρότητα/ ισλαμικός συντηρητισμός που εκδηλώνει κατά καιρούς, σαφώς βλάπτουν την εικόνα του εσωτερικά και ενίοτε σε Δύση και Ανατολή, αναλόγως των συμφερόντων των τρίτων. Ως νέος, ήταν πολύ ενεργητικός στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή. Μετά τα 55 του, δηλ. την τελευταία 15ετία, ( σήμερα 70 ετών ) αποκλειστικός στόχος του είναι η μεγαλύτερη δυνατή οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια, μη αντέχοντας τη μονοτονία, ελπίζοντας στην υστεροφημία του που κάποια στιγμή θα αντικαταστήσει τα πορτραίτα του Κεμάλ. Πάντα επεδίωκε και συνεχίζει να συναναστρέφεται δραστήριους ανθρώπους με ποικίλα πνευματικά και πρακτικά ενδιαφέροντα επί παντός επιστητού και επιλέγει τους εξ απορρήτων συνεργάτες τους, τους οποίους μόλις νιώσει πως τον απειλούν, τους ” καρατομεί” .

*Πιθανολόγηση: Θα μείνει στην ιστορία. Ως ηγέτης ή ως Ηρόστρατος ( καταστροφέας) της χώρας του δεν γνωρίζω, πάντως ως σημείο αναφοράς θα μείνει σίγουρα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys
booksandtoys

Δείτε επίσης