Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
20/02/2024 | 15:57 (ενημερώθηκε 3 μήνες πριν)
Militaire News

Έγκλημα στα Τέμπη: «Σεβαστείτε το πένθος μας»

Έγκλημα στα Τέμπη: «Σεβαστείτε το πένθος μας»

Το έγκλημα των Τεμπών και η αναζήτηση των ενόχων του, αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβερνητική πλειοψηφία, η αγωνία της οποίας δεν είναι η απόδοση των ευθυνών αλλά η απόλυτη συγκάλυψη…Για όλα φταίει ο σταθμάρχης και δεν συζητούν καν ποιος και με τι κριτήρια τοποθέτησε τον σταθμάρχη. Ακόμη κι αυτή η απάντηση αιτιολογεί τον όρο έγκλημα για την τραγωδία των Τεμπών.

Οι συγγενείς των αδικοχαμένων ανθρώπων δεν το βάζουν κάτω. Ευτυχώς…Κι επειδή εγκαίρως κατάλαβαν τι συμβαίνει , προσέφυγαν στην Ευρώπη για να απαιτήσουν το ελάχιστο: την απόδοση ευθυνών…

Για όλα αυτά οι συγγενείς που πρωτοστατούν σε αυτόν τον αγώνα , στοχοποιούνται με απάνθρωπο τρόπο. Το έζησε και το ζει ο Βαγγέλης Βλάχος που ζει στην Αργεντινή αλλά έχει πολύ έντονη δράση, το βιώνει με τον χειρότερο τρόπο η Μαρία Καρυστιανού που με την παρουσία της έχει συνεγείρει τον κόσμο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εξουσίες χρησιμοποιούν πάντα γνωστές μεθόδους. Μία απ΄ αυτές είναι η προσπάθεια απαξίωσης όσων έχουν αποφασίσει να σταθούν όρθιοι. Αυτό συμβαίνει με την Μαρία Καρυστιανού, την οποία προσπαθούν να «χρεώσουν» σε κόμματα και να την χρίσουν υποψήφια στις ευρωεκλογές!

Η ίδια απαντά με κείμενο της στο facebook. Οι υπόλοιποι μπορούμε να απαντήσουμε μία υπογραφή στο change.org

«Θα κυκλοφορήσει ένα βίντεο.
Ένα βίντεο παραπλάνησης.
Θα ακολουθήσουν και αλλά, ίσως…
Ένα βίντεο στο οποίο τα ψέματα στολίζονται για να κρύβουν την ασχήμια και παρουσιάζονται όμορφα.
Έτσι είναι η πλάνη.
Εξωτερικά μια όμορφη είδηση, καλοπροαίρετη και λογική μα ο σκοπός σκοτεινός και ανήθικος .
Όπου τρέμουν την αλήθεια χτυπούν με το ψέμα.
Είναι πιο εύκολο .
Όχι κύριε ομιλούντα, δεν θα κατέβω στις ευρωεκλογές.
Τη δικαίωση του παιδιού μου θα την πετύχω ως απλός πολίτης μέσα από κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.
Εσείς από την άλλη, αυτό που επιδιώκετε να κερδίσετε με αυτά τα ψεύδη , είναι η πληγή της πατρίδας μας. Αυτό που στέρησε τη ζωη απο τα παιδιά μας.
Σεβαστείτε το πένθος μας!»

Αίσχη στην «εξεταστική»

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη καταγγέλλοντας απόπειρα συγκάλυψης εκ μέρους της «γαλάζιας» πλειοψηφίας. Οι καταγγελίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης αφορούν το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει αποσταλεί στην Επιτροπή η σχετική δικογραφία από την Εισαγγελία, αλλά και την κλήτευση ή μη νέων μαρτύρων, όπως έχουν ζητήσει.


Τη διαδικασία κατήγγειλε η Νίκη χωρίς όμως να αποχωρήσει, «θα μείνουμε και θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε την αλήθεια» δήλωσε η εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας καταγγέλλοντας πάντως την τακτική και πρακτική της ΝΔ.

Ο Διονύσης Καλαματιανός εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δυστυχώς βλέπουμε ότι θέλει να κλείσει η επιτροπή χωρίς δικογραφία. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα συμμετέχουμε. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια συγκάλυψης και αποχωρούμε».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η εισηγήτρια του Μιλένα Αποστολάκη, έκανε γνωστή την απόφαση του κόμματος να αποχωρήσει από την Επιτροπή, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία «για απροκάλυπτη μεθόδευση συγκάλυψης».

Είχε προηγηθεί η απόρριψη εκ μέρους της «γαλάζιας» πλειοψηφίας το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Αχ. Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδορκίας. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός ψευδόρκησε τόσο για τη μετάταξη του σταθμάρχη, όσο και για το εξώδικο των μηχανοδηγών. Από την πλευρά της «γαλάζιας» πλειοψηφίας ο Ιάσωνας Φωτήλας τόνισε πως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής «όχι μόνο δεν ψευδόρκησε, αλλά οι ισχυρισμοί του συνοδεύτηκαν από σειρά εγγράφων και επαληθεύονται».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης