Υποστηριξε το militaire
18/02/2024 | 05:15

«Η αξία του να είσαι χρήσιμος»! Θόδωρος Σπηλιώτης ,συγγραφέας κόντρα στο «μαύρο» της επικαιρότητας

Militaire News

Μέσα στη «μαύρη» επικαιρότητα που ζούμε ,όλοι αναζητούμε κάποια διέξοδο, κάποια ελπίδα, λίγο φως. Ίσως να πρέπει να το αναζητήσουμε πρώτα στον εαυτό μας, αποφασίζοντας πως μπορούμε να γίνουμε πραγματικά χρήσιμοι! Όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους γύρω μας.

Ο συγγραφέας Θόδωρος Σπηλιώτης υπογράφει ένα βιβλίο που μπορεί να μας δείξει τον δρόμο!

Τίτλος του «Η αξία του να είσαι χρήσιμος»!

Πως μπορούμε να το καταφέρουμε;

Ο άνθρωπος χρειάζεται να είναι σωστός, καλός ή χρήσιμος;

Ο συγγραφέας έχει πει με αφορμή την παρουσίαση ενός άλλου άκρως ενδιαφέροντος βιβλίου του με τίτλο «Από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος», όπου περιγράφει την πραγματική ισοτρία  ενός «Golden boy» , που τα είχε όλα και τα άφησε όλα για να μονάσει στο Άγιον Όρος:

«Η ζωή είναι όπως ένα ζευγάρι παπούτσια. Όσο πιο άνετα νιώθουμε στο εσωτερικό τους τόσο πιο απολαυστικό είναι το περπάτημά τους»
Τίποτα δεν μας χαρίζεται. Χρειάζεται να προσπαθούμε. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος μόνο για τα εύκολα αλλά και για τα δύσκολα γι’ αυτό χρειάζεται να είναι προετοιμασμένος για όλα. Σίγουρα θα πέσουμε πολλές φορές. Στη μεγάλη πτώση μας όμως πρέπει να μας βοηθήσει το περιβάλλον μας (οικογενειακό, φιλικό εργασιακό) να σηκωθούμε.
Απόφαση χωρίς ευθύνη δεν υφίσταται. Απόφαση χωρίς δέσμευση δεν υφίσταται. Η δέσμευση φέρνει συνέπεια. Το να κρίνουμε τους άλλους δεν μας καθιστά ανώτερους ανθρώπους.
Η ζωή αποκτά νόημα στις δύσκολες αποφάσεις. Η επιτυχία είναι μονόδρομος όχι απαραίτητα ως αποτέλεσμα αλλά ως αγώνας και διαδρομή.
Το μυστικό για μια καλή ζωή δεν είναι ο υλικός πλούτος η διασημότητα και οι εφήμερες σχέσεις αλλά οι στενές σχέσεις η οικογένεια, οι φίλοι, το κοινωνικό περιβάλλον. Δεν υπάρχει αποτυχία, υπάρχει μαθαίνω. Μόνο όταν βοηθάς και προσφέρεις μπορείς να καταλάβεις έστω και λίγο τη θέση και τον πόνο του άλλου. Η γενναιοδωρία υπάρχει μέσα μας».

Η αξία του να είσαι χρήσιμος αποτελεί μια συναρπαστική αναζήτηση για την ουσία της χρησιμότητας. Το βιβλίο αναδεικνύει, μέσα από διεξοδικές επιστημονικές έρευνες και αναζητήσεις, τη σημασία της χρησιμότητας στην προσωπική μας ζωή, στην κοινότητα και στην κοινωνία γενικότερα. Μας ενθαρρύνει να εξερευνήσουμε τον πραγματικό μας ρόλο στον κόσμο απαντώντας στα εξής καίρια ερωτήματα:

– Ποια είναι η σημασία της χρησιμότητας στη ζωή μας;

– Πώς μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά την κοινωνία και τον κόσμο μέσω της χρησιμότητας;

– Πώς, πρακτικά, μπορούμε να αναπτύξουμε τη χρησιμότητά μας;

– Πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε τον ανώτερο σκοπό μας στη ζωή;

– Ποιες είναι οι συνέπειες της έλλειψης χρησιμότητας στην κοινωνία και στον κόσμο;

– Ποιος ορίζει τη χρησιμότητα και πώς αυτή διαφέρει από άτομο σε άτομο;

– Πώς μπορεί η χρησιμότητα να συνδεθεί με την ικανοποίηση των αναγκών μας;

– Ποιος έχει περισσότερη ανάγκη για χρησιμότητα, ο άνθρωπος που την προσφέρει ή ο άνθρωπος που τη λαμβάνει;

– Πότε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία θεωρούνται χρήσιμα;

– Ποιες είναι οι επιπτώσεις της έλλειψης κριτικής σκέψης στην ανάπτυξη της χρησιμότητας;

– Ποιος είναι ο σύνδεσμος μεταξύ χρησιμότητας και επιτυχίας στο επιχειρηματικό περιβάλλον;

– Πότε ένας εργαζόμενος ή ένας εργοδότης θεωρούνται χρήσιμοι;

– Πότε μια κυβέρνηση είναι, ή θεωρείται, χρήσιμη;

Κάθε πράξη χρησιμότητας μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στη ζωή των ανθρώπων γύρω μας. Η αξία του να είσαι χρήσιμος είναι τρόπος ζωής που απαιτεί συνειδητή προσπάθεια και συνεχή αυτοαξιολόγηση. Υπάρχει μία μόνο επιλογή: να είμαστε χρήσιμοι. Μόνο έτσι νιώθουμε πληρότητα.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης