Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
02/02/2024 | 17:29
Militaire News

ΚΚΕ: Να σταματήσει κάθε δίωξη του δόκιμου έφεδρου αξιωματικού Κ. Κεσόπουλου

ΚΚΕ: Να σταματήσει κάθε δίωξη του δόκιμου έφεδρου αξιωματικού Κ. Κεσόπουλου

«Το σιωπητήριο που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση στις φωνές διαμαρτυρίας που πληθαίνουν ανάμεσα σε φαντάρους, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς, για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, δεν πρέπει να περάσει,» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και προσθέτει:

«Οι φαντάροι, τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού έχουν γνώμη και άποψη. Έχουν κάθε δικαίωμα να την εκφράσουν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η πολιτική της κυβέρνησης τους εμπλέκει καθημερινά σε επικίνδυνες αποστολές εκτός συνόρων ή τους αναγκάζει να συνεκπαιδεύονται από τους αιματοβαμμένους στρατούς των φονιάδων των λαών.

Ο δόκιμος Κ. Κεσόπουλος διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, επειδή η μονάδα του συμμετείχε σε μία ακόμη συνεκπαίδευση με Αμερικανούς κομάντος. Τέτοιες συνεκπαιδεύσεις με ξένους στρατούς, όπως ο αμερικανικός, ο ισραηλινός κ.ά, που διαχρονικά “ειδικεύονται” σε σφαγές λαών, στον ξεριζωμό τους, στην κατοχή και τη διάλυση χωρών, τίποτα θετικό δεν έχουν να δώσουν στους φαντάρους και στους αξιωματικούς της Ελλάδας. Όπως, επίσης, μόνο κινδύνους για τον λαό μας και για τους ίδιους τους στρατιωτικούς γεννάει η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή στους πολέμους, στην Ουκρανία, στη στήριξη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, με τελευταίο “επεισόδιο” την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει τη διοίκηση τη συγκεκριμένης επιχείρησης της ΕΕ και μάλιστα να διαθέσει το στρατηγείο της Λάρισας για αυτόν τον σκοπό».

«Για όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις ο ελληνικός λαός, οι φαντάροι και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν κάθε λόγο να προβληματίζονται και να ανησυχούν. Έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζουν την ανησυχία τους και χρειάζονται τη στήριξη του λαού και της νεολαίας. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του δόκιμου Κωνσταντίνου Κεσόπουλου» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης