Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
14/01/2024 | 12:16
Militaire News

Μαξίμου έχεις μήνυμα για τα εξοπλιστικά από το ΥΕΘΑ και τον Νίκο Δένδια! Τι λέει για F-35 και «αλουμινότρατες» από τις ΗΠΑ

Μαξίμου έχεις μήνυμα για τα εξοπλιστικά από το ΥΕΘΑ και τον Νίκο Δένδια! Τι λέει για F-35 και «αλουμινότρατες» από τις ΗΠΑ
Εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου και εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού τού καταδρομικού "Έλλη", στην Τήνο παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Τρίτη 15 Αυγούστου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Μαξίμου έχεις μήνυμα»…Αποστολέας Νίκος Δένδιας, Χολαργός Υπουργείο Εθνικής. Θέμα: Εξοπλιστικά με αιχμή τα F-35 και τον Στόλο. Το μήνυμα εστάλη μέσω της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Καθημερινή όπου ο κ.Δένδιας έδωσε συνέντευξη , λίγες ώρες μετά από τις κρίσεις που έκανε στις Ένοπλες Δυνάμεις, μέσω των οποίων αποστρατεύθηκε ο Κώστας Φλώρος και «ξεκλιρήστηκε» η Πολεμική Αεροπορία!

Τι λέει ο Νίκος Δένδιας για τα F-35:

«To F-35 είναι ένα εμβληματικό όπλο και νομίζω ότι λειτουργεί και στο συλλογικό φαντασιακό Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει μια εξαιρετικό ικανή Πολεμική Αεροπορία στο επίπεδο των μαχητικών αεροσκαφών Εκτιμώ ότι έχουμε μια σαφή υπεροχή Θα αποκτήσουμε τα F-35 αλλά δεν είναι

να τα πάρουμε αύριο το πρωί …Η Πολεμική Αεροπορία που έχει F-35 αλλά δεν έχει επαρκή μεταγωγικά αεροσκάφη δεν είναι μία σύγχρονη Πολεμική Αεροπορία μην κοροϊδευόμαστε. To F-35 θα το πάρουμε πάντως δεν χρειάζεται καθόλου να ανησυχεί η ελληνική κοινωνία γι αυτό».

Δεν ανησυχεί γι΄  αυτό η ελληνική κοινωνία κ.Δένδια…

Τι λέει για το Στόλο όπου κάποιοι με ύποπτη πλέον επιμονή θέλουν να φορτώσουν τις απολύτως αποτυχημένες φρεγάτες που οι Αμερικανοί απέσυραν άρον , άρον από το Στόλο τους:

Κατ΄ αρχάς είναι προφανές ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί ένας αριθμός από ΜΕΚΟ.

Αυτό που πρέπει πρώτα να αντιμετωπίστεί ,πάνω και πέρα από όλα

είναι n διαθεσιμότητα των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού. Για την ακρίβεια η πλήρης διαθεσιμότητα των πλοίων όχι απλώς να βγαίνουν στη θάλασσα αλλά να βγαίνουν με όλα τα συστήματά τους σε λειτουργία.

Εάν αυτό δεν επιτευχθεί το να έχεις έναν τεράστιο στόλο του οποίου οι δυνατότητες είναι υποπολλαπλάσιες του αριθμού των πλοίων δεν αποτελεί λύση».

Το ωραίο είναι ότι η συνέντευξη Δένδια και όσα λέει σε αυτή είναι σα να απαντάει σε άλλες φουλ φιλοκυβερνητικές εφημερίδες οι οποίες είτε μας έχουν αγοράσει ήδη αμερικανικές φρεγάτες και F-35, είτε στέλνουν μέσα στον Φεβρουάριο τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη να «κάνει τα διαδικαστικά»!

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας έχοντας σταθερά όπως φαίνεται ηγετικές φιλοδοξίες στέλνει μήνυμα ότι δεν πρόκειται να βάλει υπογραφή για εξοπλιστικά προγράμματα που υπάρχει κίνδυνος να τα βρει μπροστά του με πάρα πολύ άσχημο τρόπο. Μήνυμα ελήφθη ή θα επικρατήσει η «προσωπική διπλωματία» ορισμένων, στην οποία εντάσσουν και την «εξοπλιστική διπλωματία». Την τελευταία όμως θα πρέπει να την ασκούν αν θέλουν από την τσέπη τους κι όχι από τη δική μας…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης