Υποστηριξε το militaire
03/01/2024 | 05:30

Ελληνική οικονομία 2024: Ακρίβεια και φόροι που έχουν αυξηθεί ήδη 31% σε 2 χρόνια! Ν.Λέανδρος!

Militaire News

Τι μας περιμένει το 2024 στον τομέα της οικονομίας; Ειδικά στην καθημερινή «οικογενειακή οικονομία» που αφορά τους πάντες και δεν έχει προφανώς σχέση με τους …οίκους.

Ο κ. Νίκος Λέανδρος καθηγητής Οικονομικών και πρώην Αναπληρωτής Πρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επισημαίνει ότι οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξοι. «Ειδικά για την Ελλάδα ,όλοι οι δείκτες δείχνουν τη συνεχή υποβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της χώρας από το 2010 μέχρι και σήμερα…Η ελληνική οικονομία σήμερα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ΄ ότι ήταν το 2008 ή το 2010», λέει ο κ.Λέανδρος και παρουσιάζει συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ακόμη και από τους…οίκους.

«Η Ελλάδα αν κι έχει ρύθμιση χρέους μέχρι το 2032, παραμένει η πιο ευάλωτη χώρα στην άνοδο των επιτοκιών», λέει κι αυτό δεν είναι το πιο τρομακτικό στοιχείο που παρουσιάζει:

«Μεταξύ 2012-2022 , ο ελληνικός πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 700.000! Οι νέοι πολίτες που έχουν μεταναστεύσει είναι 400.000 χιλιάδες! Η παραγωγικότητα της εργασίας βρίσκεται στο 40% του μέσου κοινοτικού όρου, λόγω της απο-επένδυσης. Η έρευνα του ευρωβαρόμετρου φαίνεται ότι το 86% των Ελλήνων απάντησε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες να πληρώσει τους λογαριασμούς του…Συντηρούμαστε με επιδόματα, λες και είμαστε ζητιάνοι.

Η φορολογική επιβάρυνση το 2024 θα φθάσει στα 63 δις, όταν το 2021 ήταν 48 δις! Αύξηση 31%»!

Ο κ.Λέανδρος απαντά και σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αγνοήσει το Σύνταγμα και να προχωρήσει στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης