Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πρώτη Γραμμή
05/01/2017 | 13:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις μισθολογικές προαγωγές των στρατιωτικών

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις μισθολογικές προαγωγές των στρατιωτικών

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα κλίμα έντονης ανησυχίας για τις μισθολογικές προαγωγές των στρατιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Η ανησυχία προέρχεται κυρίως από τους συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας. Σ΄ ότι τους αφορά έχουν δίκιο να ανησυχούν σφόδρα. Το ερώτημα είναι όμως γιατί βάζουν στο ίδιο επίπεδο συναγερμού και τους στρατιωτικούς.

Για να υπενθυμίσουμε ορισμένα δεδομένα και να εξηγήσουμε πως έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση:

•Για να διατηρηθούν οι μισθολογικές προαγωγές θα πρέπει τα υπουργεία τα οποία έχουν προσωπικό που τους αφορά να παρουσιάσουν στο υπουργείο Οικονομικών ισοδύναμα μέτρα.

•Το ΥΠΕΘΑ από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει καταθέσει τα μέτρα αυτά στο υπουργείο Οικονομικών.Τα ισοδύναμα μέτρα εστάλησαν στο Υπουργείο Οικονομικών στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 με το έγγραφο: Φ800/323/136859/Σχέδιο 2722/16.09.2016 – ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ.

Συνεπώς τυπικά τουλάχιστον οι στρατιωτικοί δεν έχουν θέμα. Προφανώς πάντα υπάρχει και πρέπει να υπάρχει ανησυχία τι μπορεί να προκύψει. Με τους δανειστές στο κεφάλι μας κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει. Πάντως αυτή τη στιγμή θέμα για τις ΕΔ δεν υπάρχει.

•Για τα Σώματα Ασφαλείας υπάρχει θέμα,για το δικό τους υπουργείο ΔΕΝ έχει καταθέσει λίστα με ισοδύναμα. Να υπενθυμίσουμε ότι οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας είχαν συναντηθεί με τον ΥΕΘΑ Πάνο  Καμμένο ζητώντας βοήθεια για να παρουσιάσουν ισοδύναμα. Βοήθεια που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να υπάρξει.

Συνεπώς δεν είναι κατανοητό γιατί δημιουργείται και για τους στρατιωτικούς θέμα μισθολογικών προαγωγών. Ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει, ακόμη και οι πρώην στρατιωτικοί και νυν υπάλληλοι του δημοσίου . Αλλά ουδείς μπορεί να αγνοεί τα δεδομένα μόνο και μόνο για να δημιουργεί πανικό. Ανησυχία όπως προαναφέραμε πάντα πρέπει να υπάρχει.

Μ΄αυτά και μ΄ εκείνα έβγαλε ανακοίνωση για τις μισθολογικές προαγωγές και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης  Άμυνας, κ. ΆδωνιςΓεωργιάδης στην οποία αναφέρει:

 «Μια ακόμη κοροϊδία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και προσωπικά του κ. Καμμένου, επιβεβαιώνεται. 

 Μέχρι το τέλος του 2016, δεν ανευρέθηκαν και δεν νομοθετήθηκαν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου να μην ισχύσουν, από 1-1-2017, το πάγωμα και η αναστολή των ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών  των  στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Συνιστώ στον κ. Καμμένο, στο εξής, να είναι σοβαρός και ειλικρινής σε θέματα που αφορούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Δεν γνωρίζουμε αν θα δικαιωθεί ο κ.Γεωργιάδης. Είναι βέβαιο πάντως ότι κάποιος δεν τον έχει ενημερώσει για το έγγραφο της 16ης Σεπτεμβρίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης