Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
24/12/2023 | 18:38 (ενημερώθηκε 5 μήνες πριν)
Militaire News

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς μετά από άνιση μάχη που έδινε. Ο Βασίλης Καρράς «έφυγε» λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βασίλης Καρράς έπασχε από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας από τους ταλαντούχους λαϊκούς τραγουδιστές που έχει βγάλει η Ελλάδα. Η διαδρομή του στο λαϊκό τραγούδι μάς έχει χαρίσει πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και αξιόλογες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Ο Βασίλης Κεσογλίδης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1953 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Στα 10 του χρόνια μετακόμισε με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη, όπου απέκτησε τα δύο του αδέλφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.

Μεγάλωσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του ’60 και το 1969, σε ηλικία 16 χρόνων, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο.

Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».

Σε λίγα χρόνια ο Βασίλης Καρράς γίνεται ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής της Ελλάδας. Του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «Ο Άρχοντας της καψούρας»  – έχει τραγουδήσει όσο κανείς άλλος τον πόνο του χωρισμού. Είχε δε, σταθερή πορεία στη δισκογραφία με πάνω από 40 δίσκους.

Το 1979 κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο «Παράγκες και παλάτια» και μετά το άλμπουμ «Αλησμόνητες ώρες». Εκείνα τα χρόνια είχε ήδη κάνει μεγάλο όνομά και τον αποθέωνε το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθούν στη συνέχεια τα άλμπουμ της χρυσής εποχής του βινυλίου «Τι λες καλέ», «Γιατί να χωριστούμε», «Μην χαθείς», «Απ’ την Θεσσαλονίκη με αγάπη», «Αποκλειστικά για σένα» και «Αυτή η νύχτα» το 1989- στον οποίο βρίσκεται και η αθάνατη επιτυχία «Νύχτα ξελογιάστρα».

Ήταν όταν κάνει μεγαλειώδεις εμφανίσεις στο γνωστό νυχτερινό κέντρο της εποχής «Νέα Δειλινά».

Η δεκαετία του ’90 μπαίνει δυναμικά για τον Βασίλη Καρρά με πολύ μεγάλες επιτυχίες. Κυκλοφορεί τους δίσκους «Είσαι παντού» και «Λέγε ό,τι θες». Ακόμη, εμφανίζεται στο κέντρο Avantage και το 1993 έρχεται Αθήνα στο Ποσειδώνιο… Και οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν εκεί για τον Βασίλη Καρρά…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης