Υποστηριξε το militaire
20/12/2023 | 05:30

«Η Ελλάδα θα πληρώσει τίμημα για την «ύφεση» με την Τουρκία»-Λ.Τζούμης

Militaire News

«Θα υπάρχει ένα τίμημα για την Ελλάδα, για την περίοδο ύφεσης που διανύουμε. Ο Ερντογάν ήρθε με το προσωπείο του ειρηνοποιού για να μας πει ότι όταν οι Τούρκοι δίνουν το χέρι σε κάποιον είναι στοργικοί! Στοργικός είναι κάποιος που ασκεί κηδεμονία»!

Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης αναλύει με ψυχραιμία αλλά και με «κοφτερό» τρόπο όσα έγιναν στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και σχολιάζει όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο κ.Τζούμης λέει ότι ο κ.Ερντογάν είπε ότι Ελλάδα και Τουρκία «μοιράζονται το Αιγαίο». «Το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα ,μην το ξεχνάμε. Είναι η Ελλάδα με το Αιγαίο και η Τουρκία» ,επισημαίνει ο κ.Τζούμης.

Θέτει το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας, την οποία ο κ.Ερντογάν «βάφτισε» τουρκική και αναρωτήθηκε, γιατί δεν δόθηκε η δημοσιότητα που έπρεπε στη συνάντηση που είχε ο Ερντογάν στην τουρκική πρεσβεία με παράγοντες της μειονότητας. «Είδε όλο το διευθυντήριο της 5ης φάλαγγας που λειτουργεί υπό τις εντολές του προξενείου», λέει ο κ. Τζούμης «και τα μέσα ενημέρωσης επικέντρωσαν στη συνάντηση του κ.Ερντογάν με τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟ». Υπενθυμίζει ότι δεν είπαμε τίποτα για την ελληνική μειονότητα της Πόλης.

Επισημαίνει την αναφορά του Ερντογάν για το κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας Κούρδων στο Λαύριο. «Αν αυτό έκλεισε μετά από απαίτηση της Τουρκίας, είναι πρόβλημα» ,λέει ο κ.Τζούμης.

Η Τουρκία δεν θέλει να πάμε σε διεθνές δικαστήριο, εκτιμά ο κ.Τζούμης προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν θέλει να μας οδηγήσει σε διμερή διαπραγμάτευση.

Εξηγεί ,γιατί η Τουρκία έχει επιλέξει αυτή την περίοδο την ύφεση. Έχει θέσει στόχους να πετύχει.

Θέτει ερωτήματα για όσα διέρρευσαν σχετικά με τα στρατιωτικά ΜΟΕ. Ανησυχεί για πολύ μεγάλες ελληνικές υποχωρήσεις.

Θεωρεί ότι σε ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου, αλλά και της κοινής γνώμης έχει «περάσει» το ερώτημα «τι θέλετε να κάνουμε πολέμο»;

«Οδηγούμαστε σε αδιέξοδο» ,υποστηρίζει ο κ.Τζούμης.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης