Υποστηριξε το militaire

Λογαριασμοί ρεύματος: Πως θα μας «γδέρνουν» χρωματιστά! Χ.Κολοβός

Militaire News

Μην σπάτε το κεφάλι σας για να καταλάβετε τι θα συμβεί με τους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι θα πληρώνουμε πανάκριβα την ενέργεια με…χρώμα!

Ο Χρήστος Κολοβός, Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ, τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας,  μιλά στο militaire channel και  εξηγεί τι θα συμβεί στην πράξη με τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος.

Όπως σημειώνει, αυτό που δεν αλλάζει είναι πως το μοντέλο που έχουμε στην Ελλάδα είναι ότι το 100% της παραγωγής περνάει μέσα από το Χρηματιστήριο της Ηλεκτρικής Ενέργειας. Άρα παραμένει ίδιος ο τρόπος τιμολόγησης,  η δομή της αγοράς χοντρικής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και συνεπώς και η επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Ο καταναλωτής θα πρέπει να ενδιαφέρεται για την τελική τιμή κόστους κι όχι για την αρχική χωρίς επιβαρύνσεις, ενώ είναι σαφές ότι το σύστημα λειτουργεί με  εξασφαλισμένα κέρδη των παρόχων και μάλιστα με κρατική “εγγύηση”.

Ο κ.Κολοβός αναφέρεται και στα 8,5 δις που βρήκε η κυβέρνηση από τις τσέπες μας για να τα δώσει στις εταιρείες αλλά και για το…σύνδρομο Ταμήλου που φαίνεται ότι κατατρέχει την κυβέρνηση.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης