Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
27/11/2023 | 10:07
Militaire News

Ο Άρης έβαλε «φρένο» στον ΠΑΟ-Βίντεο

Ο Άρης έβαλε «φρένο» στον ΠΑΟ-Βίντεο
SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΡΗΣ - ΠΑΟ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Στην πρώτη του εκτός έδρας ήττα στη σεζόν υποχρέωσε ο Άρης τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, καθώς στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, η ομάδα του Άκη Μάντζιου επιβλήθηκε με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Λορέν Μορόν (43’) και Τζόναθαν Μενέντες (72’) ήταν οι σκόρερ για τους «κίτρινους» που εδραιώθηκαν στην εξάδα. Από την άλλη, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφενός είδε τη διαφορά από τους διώκτες να μειώνεται στον πόντο, αφετέρου θα πάει με πεσμένη ψυχολογία στο κρίσιμο ματς με τη Βιγιαρεάλ για τους ομίλους του UEFA Europa League.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι, κερδίζοντας αρκετά στημένα – κόρνερ και φάουλ – γύρω από την περιοχή του Άρη. «Καθαρή» φάση, πάντως, δε δημιούργησαν.

Τουλάχιστον μέχρι το 21ο λεπτό, όταν Μπένιαμιν Βέρμπιτς και Φώτης Ιωαννίδης συνδυάστηκαν ωραία, αλλά το σουτ του – πιεζόμενου από τον Μόουζες Οντουμπάτζο – Έλληνα φορ βρήκε σε ετοιμότητα τον Χουλιάν Κουέστα.

Οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν και πλησίασαν στο γκολ στο 28’, όταν ο Μιχάλης Παναγίδης έκλεψε την μπάλα από τον Γιάννη Κώτσιρα, αλλά ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έδιωξε με το πόδι το σουτ του 19χρονου μεσοεπιθετικού.

Ο Κουέστα είπε «όχι» σε προσπάθειες των Ιωαννίδη (32’) και Μπερνάρ (38’), σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με γκολ για τον Άρη. Ο Μπρινιόλι έκανε μοιραίο λάθος, ο Μορόν έβαλε την κόντρα κι έκλεψε την μπάλα, σημειώνοντας σε κενή εστία το 1-0. Γκολ που κράτησε… παγωμένους τους φιλοξενούμενους και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.

Μία κεφαλιά του Τιν Γέντβαϊ (53’) και ένα σουτ του Άνταμ Τσέριν (60’) δεν ήταν ικανά να απειλήσουν την εστία του Κουέστα, με τον Γιοβάνοβιτς να προχωρά σε αλλαγές και τον Παναθηναϊκό να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Μόνο μέτρα, όμως… Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ άργησε ένα κλικ πριν τον προλάβει ο Μπρινιόλι στο 69’, με τους «κίτρινους» να γίνονται απειλητικοί στις αντεπιθέσεις.

Το… καμπανάκι δεν το άκουσαν οι παίκτες του «τριφυλλιού» και ειδικά ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Τρία λεπτά αργότερα ο Σέρβος μέσος έκανε λάθος, ο Μπρινιόλι απέκρουσε αρχικά το σουτ του Μορόν, όμως στην επαναφορά ο νεοεισελθών Μενέντες δεν είχε δύσκολο έργο για το 2-0.

 

 

 

Γκολ που, ουσιαστικά, σηματοδότησε το τέλος του αγώνα, αφού Ιωαννίδης (86’), Γέντβαϊ (89’) και Γιώργος Βαγιαννίδης (90’+5’) δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κουέστα, όπως και ο Μορόν (90’) τον Μπρινιόλι στην απέναντι εστία.

Ο Άρης έφτασε στη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό έπειτα από δύο και πλέον χρόνια (3/9/2021) και επτά αγώνες, καταφέρνοντας να σταθεροποιηθεί στην πέμπτη θέση. Οι «πράσινοι» είδαν το εκτός έδρας 6/6 τους να χάνεται, Ολυμπιακό και ΑΕΚ να πλησιάζουν στον πόντο και τον ΠΑΟΚ στους δύο, ενώ θα χρειαστούν και ένεση ψυχολογίας μιας και ακολουθεί το ταξίδι στο «Μαδριγάλ» (Πέμπτη 30/11, 22:00) που θα κρίνει πολλά στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Διαιτητής: Γκουστάβο Κορέια (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Παναγίδης, Μπράμπετς, Μενέντες – Αράο.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Εμβοντό (70’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90’+4’ Πάρντο), Σουλεϊμάνοφ (90’+4’ Κάρλσον), Παναγίδης (63’ Μενέντες), Μορόν (90’+4’ Ζαμόρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (90’+2’ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (61’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ-ΑΠΕ

«Σβηστό» 3-1 ο Ολυμπιακός με Παναιτωλικό

Έχοντας το μυαλό και στο ματς της 30ής Νοεμβρίου με την Φράιμπουργκ, ο Ολυμπιακός παίζοντας όσο ακριβώς χρειαζόταν επικράτησε με ανατροπή 3-1 του Παναιτωλικού στο άδειο λόγω τιμωρίας, Καραϊσκάκη, και προσωρινά πλησίασε στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν με τον Χατζηθεοδωρίδη στο 13΄, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω πριν κλείσει το πρώτο μέρος, με το αυτογκόλ του Οικονόμου στο 17΄ και το υπέροχο γκολ του Φορτούνη στο 40΄. Την «χαριστική βολή» στους φιλοξενούμενους έδωσε ο Ελ Κααμπί στο 70ό λεπτό.

Από το λάθος του Ροντινέι έξω από την περιοχή στο 9΄, ο Βοΐλης βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο, στην πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης.

Τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού συνεχίζονταν και στο 13΄ από την κακή εκτίμηση του Μπιελ στη μεσαία γραμμή, οι Αγρινιώτες έκλεψαν τη μπάλα και μετά από άποψη συνεργασία Πέρες και Χατζηθεοδωρίδη, ο δεύτερος με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Πασχαλάκη κι έβαλε μπροστά στο σκορ (1-0) την ομάδα του Πετράκη.

Πέντε λεπτά μετά (17΄) οι γηπεδούχοι στάθηκαν αρκετά τυχεροί κι έφτασαν στην ισοφάριση (1-1). Από το αδύναμο σουτ του Έσε η μπάλα βρήκε πάνω στο πόδι του Οικονόμου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην αριστερή γωνία του ανήμπορου ν΄ αντιδράσει Καπίνο.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να πιέσουν στη συνέχεια για να φέρουν… τούμπα το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Δύο λεπτά πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, ο Καπίνο βρέθηκε σε σωστή θέση και μπλόκαρε το αριστερό σουτ του Ροντινέι.

Τη λύση τελικά έδωσε ο πιο επιδραστικός παίκτης του Ολυμπιακού στην εφετινή σεζόν. Ο Κώστας Φορτούνης στο 40΄ με ένα καταπληκτικό αριστερό σουτ «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο και με το πέμπτο του τέρμα στο πρωτάθλημα και 8ο στην τρέχουσα περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις έστειλε την ομάδα του με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια (2-1).

Πριν ο διαιτητής Περράκης σφυρίξει τη λήξη του πρώτου μέρους ο Μπιέλ συνεργάστηκε άψογα με τον Γιόβετιτς, ο Ισπανός προσπάθησε να σκοράρει, αλλά απομάκρυναν οι αμυντικοί του Παναιτωλικού.

Η εικόνα του ματς στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο του ματς, ενώ ο Παναιτωλικός «έψαχνε» μία καλή αντεπίθεση για να κάνει τη ζημιά.

Τελικά τα πάντα τελείωσαν στο 70΄ με τον Ελ Κααμπί, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, να κάνει με κεφαλιά το 3-1 (6 γκολ στη SL) κι επί της ουσίας να δίνει διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Διαιτητής: Κ. Περράκης
Κίτρινες: Έσε, Μπιανκόν, Καμαρά – Χουάνπι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ντόη, Μπιανκόν (74΄ Ιμπόρα), Ροντινέι, Κίνι, Έσε, Καμαρά, Φορτούνης (85΄ Καρβάλιο), Μπιέλ (68΄ Ποντένσε), Μασούρας (75΄ Μπρίνιτς), Γιόβετιτς (68΄ Ελ Κααμπί)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (80΄ Μαυρίας), Πέρες (76΄ Μπαλντάσαρα), Χατζηθεοδωρίδης (61΄ Μπελεβώνης), Ακόστα, Βοΐλης (46΄ Ζοάο Πέδρο), Ντουάρτε (76΄ Ντίαζ)

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης