Υποστηριξε το militaire
25/11/2023 | 05:20

Τρεις ηρωίδες της Αντίστασης που αποκεφαλίστηκαν! Η συγκλονιστική τους ιστορία! Κ.Λαγός-Π.Βατάκης

Militaire News

Πόσα δεν γνωρίζουμε για την ιστορία μας; Πόσοι άνθρωποι έχουν θυσιαστεί και παραμένουν άγνωστοι; Πολλοί ,πάρα πολλοί. Την ιστορία τριών ηρωίδων μας αποκαλύπτουν δύο άνθρωποι που λατρεύουν την ιστορία και την έρευνα . Ο ιστορικός της Σχολής Ικάρων Κωνσταντίνος Λαγός και ο Σμήναρχος Παντελής Βατάκης.

Ιουλία Μπίμπα, Μαριάννα Γιαννάτου και Σοφία Μαυρίδου. Τρεις γυναίκες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην Εθνική Αντίσταση κατά των Γερμανών και είχαν την ίδια τραγική τύχη: συνελήφθησαν και αποκεφαλίστηκαν στη Βιέννη με γκιλοτίνα!

Πως οι κύριοι Λαγός και Βατάκης έφθασαν στη Βιέννη και στον χώρο όπου οι τρεις ηρωίδες αποκεφαλίστηκαν; Οι δύο λάτρεις της Ιστορίας έχουν συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία αν και υπάρχει ένα μυστήριο με τη Σοφία Μαυρίδου. Αν και ήταν ηθοποιός, η ιστορία της είναι πια γνωστή , δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία της!

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα αφήγηση των κυρίων Λαγού-Βατάκη που προσκλήθηκαν σε εκδήλωση τιμής για τις τρεις ηρωίδες μας. Όχι κάπου στην Ελλάδα, αλλά στην Αυστρία!

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης