Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Αμυντική Βιομηχανία
11/11/2023 | 05:15 (ενημερώθηκε 6 μήνες πριν)
Militaire News

Τι αρμοδιότητες σε εξοπλισμούς και αμυντική βιομηχανία δόθηκαν στον ΓΓ του ΥΠΕΘΑ

Τι αρμοδιότητες σε εξοπλισμούς και αμυντική βιομηχανία δόθηκαν στον ΓΓ του ΥΠΕΘΑ

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας με απόφαση του παραχώρησε αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με την αμυντική βιομηχανία και τα εξοπλιστικά προγράμματα, στον ΓΓ του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου. Διαβάζοντας το σχετικό ΦΕΚ προκύπτει ότι ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ μπορεί να μην λαμβάνει τις αποφάσεις, ωστόσο η άποψη του θα έχει βαρύνουσα σημασία σε δύο τομείς που πάσχουν.

Στην αμυντική βιομηχανία η κατάσταση είναι γνωστή και απ΄  ότι φαίνεται ο Νίκος Δένδιας θέλει να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για τη σωτηρία της ΕΑΒ. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει προς το παρόν κάποιο τέτοιο σχέδιο για τα ΕΑΣ.

Στους εξοπλισμούς υπάρχει τεράστιο ζήτημα με την «προτεραιοποίηση» εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχει γίνει με βάση τις απόψεις ΓΕΕΘΑ. Αυτά όπως λένε πληροφορίες θα αλλάξουν πολύ σύντομα. Σε μερικές εβδομάδες λένε οι ίδιες πηγές..

Χρήματα δεν υπάρχουν και αυτό καθιστά υποχρεωτική τη λήψη δύσκολων μεν αναγκαίων δε αποφάσεων που θα απογοητεύσουν όσους θεωρούν ότι οι εξοπλισμοί είναι θέμα ποσότητας κι όχι ποιότητας και αποδεδειγμένης χρησιμότητας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ με την απόφαση Δένδια για τον ΓΓ του ΥΠΕΘΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης