Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
07/11/2023 | 12:15
Militaire News

Οι 12 κάμερες για παραβάσεις στην Αθήνα: Πού είναι, πόσο πάει το πρόστιμο

Οι 12 κάμερες για παραβάσεις στην Αθήνα: Πού είναι, πόσο πάει το πρόστιμο

Από την Τρίτη 7/11 στην Αθήνα λειτουργούν  12 κάμερες για τον έλεγχο της κίνησης στις λεωφορειολωρίδες σε κεντρικούς δρόμους και γράφουν πρόστιμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι κάμερες έχουν εγκατασταθεί για να καταγράφουν παραβάσεις οδηγών που μπαίνουν παρανόμως σε λωρίδες που είναι για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ασθενοφόρα. Όπως αναφέρει ωστόσο η ΕΡΤ, οι οδηγοί φαίνεται πως δεν έχουν ενημερωθεί για τη λειτουργία τους και το «ραβασάκι» για κάθε παράβαση είναι 200 ευρώ με τον οδηγό να λαμβάνει την κλήση με αλληλογραφία στο σπίτι.

Οι κάμερες που εγκατέστησε ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με την Τροχαία λειτουργούν καθημερινά και Σάββατο από τις 6 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα.

Πού είναι οι νέες κάμερες στην Αθήνα

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: 5 κάμερες
  • Λεωφόρος Κηφισίας: 1 κάμερα
  • Λεωφόρος Μεσογείων: 3 κάμερες
  • Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 3 κάμερες

Ο ΟΑΣΑ θα παραδίδει στις Διευθύνσεις της Τροχαίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κρυπτογραφημένο υλικό που θα λαμβάνεται από τις νέες ψηφιακές κάμερες, έτσι ώστε τα αρμόδια όργανα να βεβαιώνουν και να αποστέλλουν τις παραβάσεις. Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ραντάρ – φωτογραφικής κάμερας) τοποθετημένο σε στύλο – καμπίνα (θάλαμο) θα ελέγχει την ταχύτητα όλων των διερχομένων οχημάτων. Το όχημα που παραβιάζει την Α.Λ.Λ. θα καταγράφεται και θα αποτυπώνεται στη φωτογραφία.

Επίσης, στη φωτογραφία θα εμφανίζεται: ταχύτητα κίνησης, το σημείο/λωρίδα της παράβασης, η κατεύθυνση, η ημερομηνία, η ώρα καθώς επίσης και κάθε στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο για την τεκμηρίωση της παράβασης. Η παράβαση θα καταγράφεται σε φωτογραφία μέσω ειδικής έγχρωμης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού επιβατικών (Ι.Χ.) και φορτηγών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης