Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Διεθνή
04/11/2023 | 05:31 (ενημερώθηκε 6 μήνες πριν)
Militaire News

Αμερικανικά uav πάνω από τη Γάζα ,γράφουν οι New York Times

Αμερικανικά uav πάνω από τη Γάζα ,γράφουν οι New York Times

Η εφημερίδα New York Times αποκαλύπτουν ότι αμερικανικά MQ-9 Reaper πετούν πάνω από  τη Λωρίδα της Γάζας. Η εφημερίδα επικαλείται  δύο αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας που δήλωσαν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνταν για να βοηθήσουν στις προσπάθειες εντοπισμού και απελευθέρωσης.

Όπως γράφουν οι New York Times «τα αεροσκάφη  MQ-9 Reaper που χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το Σάββατο στο Flightradar24, μια δημόσια προσβάσιμη ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων, αν και αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι  ήταν ενεργά στην περιοχή νωρίτερα…

Οι πτήσεις εκτελούνται σε κρίσιμη καμπή. Το Ισραήλ βρίσκεται στα πρώτα στάδια χερσαίας εισβολής στη Γάζα και υποστηρίζει ότι η Χαμάς κρατά περισσότερους από 240 ομήρους, 10 από τους οποίους πιστεύεται ότι είναι Αμερικανοί.

Οι άοπλες πτήσεις επιτήρησης δεν υποστηρίζουν τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας. Δύο αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στόχος ήταν να βοηθήσουν στον εντοπισμό ομήρων.

Ο στρατός των ΗΠΑ παρέχει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ και έχει αναπτύξει δύο αεροπλανοφόρα και  στρατεύματα στη Μέση Ανατολή μετά από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Αρκετές δεκάδες Αμερικανοί καταδρομείς έχουν σταλεί στο Ισραήλ για να βοηθήσουν σχετικά με τις προσπάθειες ανάκτησης ομήρων. Αλλά οι πτήσεις επιτήρησης υποδηλώνουν ότι το Πεντάγωνο αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο…

Οι πτήσεις επικεντρώνονται στη νότια Γάζα, περίπου 15 μίλια από την αρχική προώθηση του ισραηλινού στρατού στο βορρά. Φαίνεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι  αεροσκάφη MQ-9 που εμπλέκονται , σύμφωνα με την Αμέλια Σμιθ, ερευνήτρια που παρακολουθούσε τις πτήσεις. Οι πτήσεις uav   που αναλύθηκαν από τους N.Y. Times και την κα Σμιθ δείχνουν ότι πέταξαν  πάνω από τη Γάζα για περίπου τρεις ώρες, στα 24.000 με 26.000 πόδια».

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV