Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Διεθνή
02/11/2023 | 20:48 (ενημερώθηκε 6 μήνες πριν)
Militaire News

ΠΟΥ: «Οι εκκενώσεις νοσοκομείων στη Γάζα θέτουν σε κίνδυνο ζωές εκατοντάδων ασθενών»

ΠΟΥ: «Οι εκκενώσεις νοσοκομείων στη Γάζα θέτουν σε κίνδυνο ζωές εκατοντάδων ασθενών»

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα ότι η αναγκαστική εκκένωση νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ασθενών.

“Δόθηκε εντολή εκκένωσης σε είκοσι τρία νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας και στη βόρεια Γάζα και η αναγκαστική εκκένωση υπό αυτές τις συνθήκες θα θέσει εκατοντάδες ασθενείς σε απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση”, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, ο Τέντρος επανέλαβε επίσης την έκκληση για μια παύση για ανθρωπιστικούς λόγους στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ώστε να βοηθηθούν οι χιλιάδες άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί.

Υπάρχουν 21.000 τραυματίες και στις δύο πλευρές και 1,4 εκατομμύριο εκτοπισμένοι στη Γάζα, υπογράμμισε.

“Δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε τη φρίκη που εκτυλίσσεται στη Γάζα”, δήλωσε ο Τέντρος.

Οι ισραηλινές δυνάμεις προωθήθηκαν πέραν των περιχώρων της πόλης της Γάζας, λέει ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε σήμερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προωθηθεί πέραν των περιχώρων της πόλης της Γάζας, στην επιχείρησή του εναντίον των μαχητών της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Βρισκόμαστε στο απόγειο της μάχης. Είχαμε εντυπωσιακές επιτυχίες και περάσαμε τα περίχωρα της πόλης της Γάζας. Προχωράμε» ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρωθυπυουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση για τη μεταφορά καυσίμων στη Γάζα αλλά βοηθά με την επιβεβλημένη ανθρωπιστική βοήθεια, όπως τρόφιμα και νερό.

«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση για τη μεταφορά καυσίμων. Δεν έχω δώσει καμία τέτοια οδηγία και το πολεμικό συμβούλιο δεν ενέκρινε καμία απόφαση», τόνισε.

 

Η Χαμάς και η Χεζμπολάχ εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον ισραηλινών θέσων από τον Λίβανο – Δύο τραυματίες στην πόλη Κιριάτ Σμόνα

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς στον Λίβανο εκτόξευσαν δώδεκα ρουκέτες εναντίον της πόλης Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης ανέφεραν ότι από τις ρουκέτες που εκτόξευσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι στην Κιριάτ Σμόνα.

Σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η δημόσια ισραηλινή τηλεόραση, ένα κτίριο χτυπήθηκε και πολλά αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Λίγη ώρα αργότερα, μια πηγή της λιβανέζικης Χεζμπολάχ είπε ότι η οργάνωση αυτή εξαπέλυσε ταυτόχρονα 19 διαφορετικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων. Σύμφωνα με αυτό το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, στους στόχους περιλαμβάνονταν και θέσεις του ισραηλινού στρατού. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης