Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
29/10/2023 | 09:41
Militaire News

Η ελληνική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή με την Ελευσίνα και τι δεν λέει το ΥΠΕΘΑ

Η ελληνική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή με την Ελευσίνα και τι δεν λέει το ΥΠΕΘΑ

«Πηγές του ΥΠΕΘΑ» προσπαθούν να υποβαθμίσουν την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει προς χρήση στις ΗΠΑ και την αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Η 112 ΠΜ έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση εδώ και περίπου μία εβδομάδα, Οι Αμερικανοί την ζήτησαν λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και επειδή η Σούδα πλέον είναι γεμάτη από δυνάμεις τους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ικανοποίοησε άμεσα το αμερικανικό αίτημα και τώρα προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σημασία της αμερικανικής παρουσίας υποστηρίζοντας μέσω πηγών ότι τα εναέρια μέσα των Αμερικανών που έχουν μετασταθμεύσει στην Ελευσίνα είναι μόνο «μεταγωγικά αεροσκάφη και υποστηρικτικά ελικόπτερα» που θα χρησιμοποιηθούν για «εκκενώσεις υπηκόων των ΗΠΑ και όχι μόνο».

«Ανθρωπιστική εμπλοκή» λοιπόν κατά το ΥΠΕΘΑ, που δεν λέει με τις πηγές του ότι κάποια από τα μεταγωγικά αεροσκάφη είναι οπλισμένα. Τα αεροσκάφη δεν έχουν έρθει μόνο για να πάρουν κόσμο από τη Μέση Ανατολή αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για να πάνε κόσμο στην περιοχή και δεν θα πρόκειται για πολίτες.

Τι λένε οι «πηγές του ΥΠΕΘΑ»:

Με αφορμή δημοσιεύματα για παροχή διευκολύνσεων στις ΗΠΑ από την Ελλάδα, σε εγκαταστάσεις άλλες πλην των προβλεπομένων στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, πηγές του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας διευκρίνιζαν τα εξής: – Η άδεια χρήσης εγκαταστάσεων δόθηκε για μεταγωγικά αεροσκάφη, όπως και για υποστηρικτικά ελικόπτερα και προσωπικό. – Τα μέσα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, δηλαδή για εκκενώσεις και μεταφορά υπηκόων ΗΠΑ ή και άλλων κρατών, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων αν απαιτηθεί, από χώρες της Μέσης Ανατολής. Όσον αφορά επίσης στα αναφερόμενα σε δημοσίευμα για το μικρονήσι Ζουράφα, έχει εκδοθεί Αντι-NOTAM, όπως παγίως γίνεται από ελληνικής πλευράς, υπενθυμιζαν περαιτέρω οι ίδιες πηγές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV