Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Διεθνή
27/10/2023 | 23:28
Militaire News

Σφαγή στη Γάζα και ψήφισμα του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός» με 14 χώρες να μην το ψηφίζουν

Σφαγή στη Γάζα και ψήφισμα του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός» με 14 χώρες να μην το ψηφίζουν

Η σφαγή αμάχων στη Γάζα βρίσκεται σε εξέλξη…Το Ισραήλ σφυροκοπά οτιδήποτε υπάρχει στη Γάζα από αέρα κι έχει ξεκινήσει τη χερσαία επιχείρηση.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε απόψε, με συντριπτική πλειοψηφία, να κηρυχθεί αμέσως «ανθρωπιστική εκεχειρία» στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «επεκτείνει» τις χερσαίες επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς.
Η μη δεσμευτική απόφαση, που καταγγέλθηκε από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ επειδή στο κείμενο δεν αναφέρεται η Χαμάς, εγκρίθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές. ΗΠΑ και Ισραήλ ήταν μεταξύ των χωρών που την καταψήφισαν.
Η πρόταση, που προωθήθηκε από την Ιορδανία για λογαριασμό των αραβικών χωρών, υποβλήθηκε στη Γενική Συνέλευση αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας απέτυχε τέσσερις φορές μέσε σε δύο εβδομάδες να εγκρίνει κάποιο ψήφισμα.

Στο μεταξύ στη Γάζα:

“Η ιστορία θα μας κρίνει όλους” ανέφερε, σε δραματικούς τόνους, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, σε ανάρτησή του απόψε στην πλατφόρμα Χ.
“Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων και την παράδοση των άκρως απαραιτήτων εφοδίων, στην κλίμακα που απαιτείται (σ.σ. στη Λωρίδα της Γάζας). Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους” ανέφερε στην ανάρτησή του ο Γκουτέρες.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης