Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
24/09/2023 | 20:49 (ενημερώθηκε 8 μήνες πριν)
Militaire News

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνεται ποιος βγήκε νέος αρχηγός

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ - Ανακοινώνεται ποιος βγήκε νέος αρχηγός
Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ώρα για τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά την παράταση που δόθηκε στην εκλογική διαδικασία, μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής (24/9) ανακοινώνεται ποιος είναι ο νικητής της αναμέτρησης μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 9 το βράδυ και ανακοινώθηκε ότι τελικά στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 133.261.

«Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή», αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Γιάννης Δρόσος, ενημερώνοντας νωρίτερα ότι «έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων. Σήμερα ψηφίζουμε», προσθέτει στη δήλωση του.

Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρώτα αποτελέσματα από την εκλογική αναμέτρηση του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου στον β’ γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήρθαν από τους Φούρνους Ικαρίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το iEidiseis, στην περιοχή καταγράφηκαν 35 ψήφοι υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη και 14 υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου.

Σημειώνεται, ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 17/9 είχαν καταμετρηθεί 24 ψήφοι υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη και 31 υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου.

Στο Διδυμότειχο σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 65 ψήφους και η Εφη Αχτσιόγλου 20. Στον Α΄ γύρο η Εφη Αχτσιόγλου έλαβε 30 ψήφους και ο Στέφανος Κασσελάκης 49.

Στο Τυχερό του Έβρου ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 39 ψήφους και η Εφη Αχτσιόγλου 14.

Στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, ο νεαρός υποψήφιος πρόεδρος έλαβε 80 ψήφους έναντι 34 της Έφης Αχτσιόγλου. Στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας, ο Στέφανος Κασσελάκης λαμβάνει 105 ψήφους, ενάντι 29 της Έφης Αχτσιόγλου.

Στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων ο Κασσελάκης συγκέντρωσε 56, ενώ η Αχτσιόγλου 35. Στους Φούρνους της Ικαρίας ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 35 ψήφους έναντι 14 της Έφης Αχτσιόγλου.

Στην Ορεστιάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε 118 ψήφους έναντι 61 της Έφης Αχτσιόγλου. Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο ο Κασσελάκης είχε λάβει 88 και η Αχτσιόγλου 40 στην εν λόγω περιοχή.

Επίσης, στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 129 ψήφους έναντι 40 της Έφης Αχτσιόγλου. Στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας Ο Κασσελάκης έλαβε 62, ενώ η Αχτσιόγλου 24. Στο Καναλάκι Πάργας ο Κασσελάκης 87 και η Αχτσιόγλου 79. Στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων: Ο Κασελάκης πήρε 19 ψήφους και η Αχτσιόγλου 16.

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική

Όσον αφορά την Αττική, οι πρώτοι αριθμοί έρχονται από το Ψυχικό, το Νέο Ψυχικό, την Φιλοθέη, τη Λυκόβρυση και την Πεντέλη.

Συγκεκριμένα:

Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη, Ψυχικό

Κασσελάκης 267, Αχτσιόγλου 309, Λευκά 3, Άκυρα 3, Ψήφισαν 576

Λυκόβρυση

Κασσελάκης 115, Αχτσιόγλου 127

Πεντέλη

Κασσελάκης 303, Αχτσιόγλου 260

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης