Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Κι όμως ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι …λειτούργησε το επιτελικό κράτος στη Θεσσαλία! Τι είπε για τις ΕΔ

Κι όμως ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ...λειτούργησε το επιτελικό κράτος στη Θεσσαλία! Τι είπε για τις ΕΔ
Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε το επιτελικό κράτος στη Θεσσαλία και υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ότι λειτούργησε κιόλας!!! Πρόσθεσε μάλιστα ότι ότι είναι βαθιά νυχτωμένος όποιος νομίζει ότι άλλη χώρα θα αντιμετώπιζε καλύτερα τη θεομηνία με βάση τον όγκο νερού που έπεσε!

«Το καιρικό φαινόμενο που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πρωτοφανές και έξω από προηγούμενα περιστατικά», είπε.

Για να δούμε τι είπε ο κ.Μητσοτάκης για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως τα γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Αναφορικά με την εμπλοκή του Στρατού ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ήταν ο ίδιος παρών από την Πέμπτη το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων και ήταν σαφές ότι τα ελικόπτερα μπορούσαν να πετάξουν μόλις οι καιρικές συνθήκες το καθιστούσαν ασφαλές. Όπως τόνισε δεν είναι δυνατόν να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πληρωμάτων. Όπως πρόσθεσε χρησιμοποιήθηκαν πολλά ελικόπτερα και πραγματοποιήθηκαν εκκενώσεις κατοίκων σε κάθε περίσταση όπου τούτο κρίθηκε απαραίτητο και στη συνέχεια δόθηκε βοήθεια σε προμήθειες όπου υπήρχε ανάγκη».

Ερώτημα 1: Δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι από τις αρχές της εβδομάδας υπήρχαν εισηγήσεις στρατιωτικών για μεταστάθμευση όσων ελικοπτέρων είχαμε -με δύο Super Puma μας έχει αφήσει- στη Λάρισα, ώστε να είναι κοντά στο «μάτι της καταιγίδας»; Ποιος είπε όχι;

Ερώτημα 2: Δεν ξέρει ο πρωθυπουργό ότι όταν διατάχθηκαν τα ελικόπτερα, ήταν αργά, γιατί ο καιρός δεν τα άφηνε να «περάσουν»; Δεν του το είπαν όταν πήγε την Πέμπτη το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων;

Αν και όπως είπε στα σοβαρά το «επιτελικό κράτος λειτούργησε», ο ίδιος στην ίδια συνέντευξη Τύπου, είπε , πάντα σύμφωνα με το ΑΠΕ:

«Κληθείς να διευκρινίσει σε ποια πρόσωπα ή δομές εντόπισε δυσλειτουργίες κατά την πρόσφατη διαχείριση της θεομηνίας και πως θα τα αντιμετωπίσει, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι χρειάζεται ένας πολύ καλύτερος κάθετος συντονισμός των στελεχών που αναφέρονται στην Πολιτική Προστασία, να υπάρξει προετοιμασία με σχέδια παρέμβασης, ενώ πρέπει να γίνονται περισσότερες ασκήσεις στην Πολιτική Προστασία. “Οι εξωλέμβιες βάρκες πχ δεν μπορούν να κινηθούν αφού κατεβαίνουν φερτά υλικά με μεγάλη δύναμη και καταστρέφουν τις μηχανές τους” ανέφερε ως παράδειγμα ο κ. Μητσοτάκης και είπε ότι “πρέπει να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε στο πεδίο, σε όλα τα επιχειρησιακά επίπεδα. Οι δυνάμεις του στρατού που καλούνται να υποστηρίξουν την προσπάθεια θα βρίσκονται υπό την Πολιτική Προστασία. Ο στρατός για να κινητοποιηθεί πρέπει να έχει σαφή εντολή της Πολιτικής Προστασίας” προσέθεσε ο πρωθυπουργός εξάροντας τη δουλειά των τμημάτων του Μηχανικού».

Ερώτημα: Το 2020 είχαμε τον ΙΑΝΟ. Μόλις 3 χρόνια πέρασν αλλά δεν είδαμε να έχουν προβλεφθεί τα προφανέστατα στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός…

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης