Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
15/09/2023 | 19:09
Militaire News

Το ναυάγιο του Στεφανοβίκειου και η «κατόπιν εορτής» εμπλοκή των ΕΔ- Data Journalists

Το ναυάγιο του Στεφανοβίκειου και η «κατόπιν εορτής» εμπλοκή των ΕΔ- Data Journalists
  • Γιατί αγνοήθηκαν οι εισηγήσεις για μεταστάθμευση ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων από την Αττική στη Λάρισα, ώστε να είναι κοντά στην περιοχή που οι προβλέψεις έδειχναν ότι θα χτυπήσει η καταιγίδα.
  • Τα ελικόπτερα που απογειώθηκαν από βάσεις της Αττικής δεν κατόρθωσαν να «περάσουν» την καταιγίδα και υποχρεώθηκαν να ματαιώσουν δύο φορές τις αποστολές τους.
  • Από τα 12 Super Puma, μόνο τα δύο μπορούσαν να επιχειρήσουν, από τα 15 C-130 που πετούν τις «καλές ημέρες» μόνο δύο, ένα ή δύο από τα οκτώ μεταγωγικά C-27 Spartan, ενώ εξίσου απογοητευτική ήταν η κατάσταση και με τα μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook. 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

 Data Journalists

Ο Δευκαλίων, υιός του Προμηθέα, βασίλευε στη Θεσσαλία. Μόνο ο ίδιος, η σύζυγος του Πύρρα και η κόρη του Επιμηθέα σώθηκαν από τον κατακλυσμό που διέλυσε τα πάντα στη Θεσσαλία. Άγνωστο γιατί, στο σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών που συντάχθηκε το 2010 από τον μετέπειτα Αντιστράτηγο Λάμπρο Τζούμη, δόθηκε η ονομασία του βασιλιά της Θεσσαλίας που σώθηκε από πνιγμό. Το 2023 ο Δευκαλίωνας «ηττήθηκε» από ένα νέο κατακλυσμό τον οποίο είχαμε «βαφτίσει» Daniel.

Τι συνέβη με τις Ένοπλες Δυνάμεις στη φονική κακοκαιρία; Είχε ζητηθεί έγκαιρα η συνδρομή τους; Αυτό είναι το ένα ερώτημα.

Το δεύτερο είναι γιατί υπέστησαν τόσο σοβαρές ζημιές βάσεις κρίσιμες, όπως αυτή στο Στεφανοβίκειο. Η βάση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) κυριολεκτικά βούλιαξε.

Το τρίτο έχει να κάνει με τις τρομακτικά χαμηλές διαθεσιμότητες ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων. Τι συμβαίνει;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ ΕΔΩ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης