Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
14/09/2023 | 21:44
Militaire News

Δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη Αχτσιόγλου-Κασσελάκη

Δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη Αχτσιόγλου-Κασσελάκη

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ψηφοφορία για την εκλογή του/της νέου/ας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν ότι η διαδικασία εξελίσσεται σε ένα ντέρμπι ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Στη δημοσκόπηση της Real Polls που είχε δημοσιεύσει το militaire.gr o κ.Κασσελάκης προηγείται με 8% της κυρίας Αχτσιόγλου.

Το προβάδισμα αυτό επιβεβαιώνεται και από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Η δημοσκόπηση έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.001 ατόμων από τις 11 ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

Στην προτίμηση για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολο των ψηφοφόρωνπροηγείται η Έφη Αχτσιόγλου με 35% έναντι 19% του Στ. Κασσελάκη.

Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%, ο Ν. Παππάς με 4% και ο Στ. Τζουμάκας με 3%

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται καθαρά με 41% έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ν. Παππάς με 8%, ο Ευ. Τσακαλώτος με 7% και ο Στ. Τζουμάκας με 1%.

Ωστόσο, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα / πιθανόν θα προσέλθουν να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 39% έναντι 31% της Έφης Αχτσιόγλου. Τρίτος ο Ευκλ. Τσακαλώτος με 13% ενώ από 3% συγκεντρώνουν Ν. Παππάς και Στ. Τζουμάκας.

Αναλυτικά, η δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας:

Η έρευνα μέτρησε τη δημοτικότητα των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το άθροισμα των θετικών και μάλλον θετικών γνωμών.Η Έφη Αχτσιόγλου έχει θετικές γνώμες σε όλες τις κατηγορίες: Με 48% προηγείται στο γενικό κοινό, έχει 72% αποδοχή στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και 66% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV