Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Πολιτική
01/09/2023 | 05:20 (ενημερώθηκε 9 μήνες πριν)
Militaire News

Το «γλιφιτζούρι» της αλαζονείας του 41% «έλιωσε» από τις φλόγες- Ο Αντιναύαρχος Χρ. Καραδήμας γράφει

Το «γλιφιτζούρι» της αλαζονείας του 41% «έλιωσε» από τις φλόγες- Ο Αντιναύαρχος Χρ. Καραδήμας γράφει
Φωτογραφία ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI

Φωτογραφία ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI

Ο Αντιναύαρχος ε.α Χρήστος Καραδήμας, αξιοσέβαστος απ΄  όλους τους συναδέλφους του στο Πολεμικό Ναυτικό, αρθρογραφεί συχνά μέσω της σελίδας του στο facebook. Η πένα του είναι αξιοζήλευτη και η αρθρογραφία του ξεπερνά έτη φωτός «αναλύσεις» και «άρθρα» επαγγελματιών «αναλυτών» και «αρθρογράφων»…

Γράφει περί αλαζονείας της εξουσίας και «λιώνει» με την καυτή του γραφή το «γλιφιτζούρι» του 41%… 

Η αλαζονική στάση και συμπεριφορά αποτελούσε στον αρχαίο ελληνικό κόσμο παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας και γενικότερα της τάξης του κόσμου, και θεωρείτο ότι μετά από προειδοποιήσεις των θεών οδηγούσε τελικά στην πτώση και την καταστροφή του «ὑβριστοῦ.
Με βάση την πεποίθηση αυτή ο ελεγειακός ποιητής Θέογνις ο Μεγαρεύς απευθυνόμενος σε φίλο του του είχε πει: “Το πρώτο πράγμα που δίνουν οι θεοί σε κάποιον τον οποίο θέλουν να εξολοθρεύσουν είναι η αλαζονεία”
Αυτός ήταν και ο λόγος που ο κύριος πρωθυπουργός αμέσως μετά τις εκλογές δήλωσε στα στελέχη «Σηκώνουμε μανίκια, σκληρή δουλειά» επιθυμώντας να ξορκίσει την «έπαρση» και την «αλαζονική συμπεριφορά». Συμπλήρωσε δε με νόημα ότι «θα ζητήσω από όλα μας τα στελέχη να είμαστε προσγειωμένοι (…) Η πολιτική κυριαρχία δεν είναι συνταγή αλαζονείας, ούτε λευκή επιταγή».
Η πραγματικότητα και η μέχρι σήμερα συμπεριφορά είναι δυστυχώς τελείως διαφορετική.
Από την μία πλευρά οι βουλευτές πιπιλίζουν με έπαρση και αλαζονεία το γνωστό «Είμαι ξεχωριστός επειδή με έχουν επιλέξει», παραμερίζοντας ότι η πλειονότητα των πολιτών τους τους επέλεξαν με βάση το σκεπτικό του «μη χείρον βέλτιστον». Και βέβαια αποφεύγουν να αποδεχτούν ότι όταν ο πολίτης στην πολιτική επιλέγει από δύο κακά το λιγότερο κακό δεν είναι κατά βάθος ικανοποιημένος και υπερήφανος με την επιλογή του γιατί δεν ξεχνά ότι τελικά δεν απέφυγε να επιλέξει ένα κακό το οποίο δεν πολλές φορές δεν προυποθέτει ούτε εξασφαλίζει ευοίωνες εξελίξεις.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι οπαδοί που ακολουθούν την παράταξη με την γνωστή φανατισμένη ποδοσφαιρική αντίληψη. Είναι αυτοί που πιπιλίζουν το γλειφιτζούρι του 41% και αυτοί που ηδονίζονται με τα μπασκετικά εικοσάποντα. Η ηγεσία όμως δεν πρέπει να βαυκαλίζεται και να μη λησμονεί ότι ο τέτοιου είδους οπαδός έχει απόλυτη συνάφεια με το ρήμα οπάζω που παράγει την λέξη οπαδός και σημαίνει όχι μόνο ακολουθώ αλλά και καταδιώκω. Γιατί αυτοί είναι οι οπαδοί που ενώ τις εποχές των παχέων αγελάδων ακολυθούν και προσκυνούν το ίνδαλμά τους, τις εποχές των ισχνών αγελάδων το καταδιώκουν να το κατασπαράξουν. (Μην ξεχνούμε τις εκλογές του Μαίου το 2012 όταν η ΝΔ πήρε 18,85%, το χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό που κατά μία διαβολική συγκυρία συγκρινόμενο με το πρόσφατο 41% είναι κάτι παραπάνω από εικοσάποντο).
Ο πυρήνας και μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ εμφορούνται από δημοκρατικές πεποιθήσεις που τους προκαλούν αλλεργία τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές
Η αλαζονεία δεν ήταν ποτέ καλός σύμβουλος στην πολιτική και αυτό γιατί δεν μπορούν να αγνοούνται συνέχεια οι ευαισθησίες του βασικού κορμού των οπαδών της ΝΔ. Δεν συμβαίνει πάντοτε αλλά αυτό μερικές φορές και κάτω από ορισμένες συνθήκες και προυποθέσεις πληρώνεται ακριβά.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης