Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
21/08/2023 | 19:56 (ενημερώθηκε 9 μήνες πριν)
Militaire News

Αλβανία: Μένει στη φυλακή ο Μπελέρη

Αλβανία: Μένει στη φυλακή ο Μπελέρη

Το ειδικό δικαστήριο  για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε σήμερα το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου Χειμάρρας  κ. Φρέντυ  Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά  μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.
Ο κ. Μπελέρης παραμένει επί τρίμηνο προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί την δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ αυτού να εκπνέει.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Η σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά τη σύλληψη και φυλάκισή του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης και εμποδίζεται η ορκωμοσία του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και το σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές Αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στο αποψινό άτυπο δείπνο του πρωθυπουργού στο Μαξίμου απάντησε: «Δεν ήταν δυνατόν να προσκληθεί ο κ. Ράμα σε μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Όταν λέμε ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος της Αλβανίας περνά από το στοιχειώδη σεβασμό των ευρωπαϊκών κανόνων και των κανόνων δικαίου, το εννοούμε. Σε κάθε περίπτωση προσεκλήθη ο Πρόεδρος της Αλβανίας ο οποίος δεν θα παραβρεθεί».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης