Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
07/08/2023 | 01:18 (ενημερώθηκε 9 μήνες πριν)
Militaire News

Ο Νίγηρας έκλεισε τον εναέριο χώρο του λόγω της απειλής στρατιωτικής επέμβασης

Ο Νίγηρας έκλεισε τον εναέριο χώρο του λόγω της απειλής στρατιωτικής επέμβασης

Οι στρατιωτικοί που κατέλαβαν την εξουσία στον Νίγηρα στα τέλη Ιουλίου ανακοίνωσαν χθες Κυριακή το κλείσιμο του εναέριου χώρου μέχρι νεοτέρας, «μπροστά στην απειλή επέμβασης που συγκεκριμενοποιείται από γειτονικές χώρες».

«Μπροστά στην απειλή επέμβασης που συγκεκριμενοποιείται από γειτονικές χώρες, ο εναέριος χώρος του Νίγηρα κλείνει από σήμερα (…) μέχρι νεοτέρας», αναφέρει ανακοίνωση της στρατιωτικής χούντας που διαμηνύει πως «οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης του εναέριου χώρου» θα οδηγήσει σε «ενεργητική και ακαριαία αντίδραση».

Η Γαλλία αναστέλλει την αναπτυξιακή και δημοσιονομική στήριξη στην Μπουρκίνα Φάσο 

Η Γαλλία αποφάσισε να αναστείλει «μέχρι νεοτέρας όλες τις ενέργειες αρωγής για την ανάπτυξη και δημοσιονομικής στήριξης» στην Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών.

Η απόφαση του Κε ντ’ Ορσέ καταγράφεται καθώς τα στρατιωτικά καθεστώτα στην Μπουρκίνα Φάσο και στο Μαλί τάσσονται στο πλευρό των πραξικοπηματιών στον Νίγηρα. Η Γαλλία από την πλευρά της υποστηρίζει τις χώρες της Οικονομικής Ένωσης των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (CEDEAO) στις προσπάθειές τους προκειμένου να αποκατασταθεί στην εξουσία ο ανατραπείς πρόεδρος Μοαμέντ Μπαζούμ, που παραμένει κρατούμενος από την 26η Ιουλίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης