Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
03/08/2023 | 05:31 (ενημερώθηκε 10 μήνες πριν)
Militaire News

Η ανώμαλη προσγείωση της κυβέρνησης στα εξοπλιστικά και τα 1,8 δις που ψάχνει για αγορά 6 C-130J

Η ανώμαλη προσγείωση της κυβέρνησης στα εξοπλιστικά και τα 1,8 δις που ψάχνει για αγορά 6 C-130J

Όσοι έγραφαν, έλεγαν , εξέφραζαν γενικώς τον σκεπτικισμό τους για την «εξοπλιστική πολιτική» της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη, κατηγορήθηκαν περίπου ως…μειοδότες. Ο κ.Μητσοτάκης μετά από τις ορθές επιλογές των Rafale και των γαλλικών φρεγατών κατάλαβε ότι το θέμα εξοπλισμοί μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ καλά ακόμη και ως προεκλογικό πυροτέχνημα…Ο κ.Μητσοτάκης μοίραζε …F-35 στις γειτονιές που έκανε περιοδείες.

Η κριτική που ασκήθηκε στην «εξοπλιστική πολιτική» Μητσοτάκη είχε να κάνει με τις προτεραιότητες που τέθηκαν, την απόλυτη περιφρόνηση της αμυντικής βιομηχανίας στα προγράμματα πολλών δις που ανακοινώθηκαν και με τη χρησιμοποίηση του πολύ σοβαρού θέματος του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων ως μέσο κομματικής προβολής…Μένουμε σε αυτά και δεν θα θίξουμε όσα άλλα ακούστηκαν και γράφτηκαν όχι τόσο για τις επιλογές που έγιναν  αλλά γι ΄  αυτές που κάποιοι φαίνεται ότι θέλουν να μας επιβάλουν…

Για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το militaire.gr αλλά και άλλα μέσα ενημέρωσης γράφαμε ότι δεν μπορεί να συζητάμε για πανάκριβα και αμφιβόλου χρησιμότητας οπλικά συστήματα, όταν δεν έχουμε C-130 για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες. Δεν τολμούσαμε να γράψουμε πόσα C-130 και γιατί ο κόσμος θα αδυνατούσε να πιστέψει την πραγματικότητα αλλά και γιατί καλό θα είναι μην γράφουμε παραπάνω απ΄ όσα πρέπει. Σε αντίθεση με τους ανώνυμους λογαριασμούς στο twitter οι οποίοι φαίνεται να έχουν ασυλία από το ΓΕΕΘΑ και δημοσιεύουν τα πάντα!!! Αυτοί οι οι ίδιοι «ανώνυμοι πατριώτες» που αντιμετωπίζουν την Άμυνα μόνο ως «μπίζνα» κατηγορούσαν όσους αρνούνται να τσακωθούν με τη λογική που ταυτίζεται με το εθνικό συμφέρον.

Μέχρι που ήρθε το μέγα φιάσκο με την αποστολή βοήθειας στην Τουρκία! Το C-130 που θα τη μετέφερε παρουσίασε βλάβη και δεν υπήρχε δεύτερο!!! Η κοινή γνώμη έπαθε ένα σοκ από την αποκάλυψη που έκανε η ίδια η ζωή! «Δεν έχουμε δεύτερο C-130 και συζητάμε για F-35», ήταν το εύλογο ερώτημα του μέσου πολίτη. Ακριβώς έτσι ήταν η κατάσταση.

Σε αυτά προσθέστε τα σχέδια…Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έκανε το ΓΕΕΘΑ για επιχειρήσεις στα νησιά με αμφίβια αποβατικά , σχέδια που προκαλούν γέλωτα σε έμπειρα στελέχη των ΕΔ. Τα σχέδια για ναύσταθμο στον Παγασητικό που ναύαρχοι χαρακτηρίζουν «μπούρδες», που θα κοστίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ,χωρίς κανένα ουσιαστικό κέρδος για την Άμυνα. Και φυσικά τις πιέσεις στις οποίες ορισμένοι δεν είναι και τόσο ανθεκτικοί για να «φορτωθεί» η Ελλάδα τις «αμερικανικές αλουμινότρατες»!

Τα αναφέρουμε όλα αυτά ,γιατί όπως φαίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προσγειωθεί ανώμαλα στην πραγματικότητα και τρέχει να βρει 1,8 δις για να αγοράσει 6 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130J. Όταν έχεις ανάγκες που τις αφήνεις για χρόνια χωρίς λύση , είναι δεδομένο ότι θα πληρώσεις κάποια στιγμή ακριβά τα λάθη σου. Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση μπορεί να βρει τα χρήματα, αρκεί να σταματήσει τις ανοησίες και να κόψει τις «μπούρδες».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης