Υποστηριξε το militaire
02/08/2023 | 05:32

«Μόνο η απληστία της Άγκυρας μπορεί να μας γλιτώσει απ΄ όσα δρομολογούνται στο Αιγαίο»! Σ.Λυγερός

Militaire News

Ο έμπειρος δημοσιογράφος-αναλυτής και επικεφαλής της ιστοσελίδας SLpress.gr Σταύρος Λυγερός μιλά για τα ελληνοτουρκικά και για το τι έρχεται…Μιλά με γεγονότα που έχει ζήσει, με στοιχεία που ο ίδιος έχει αποκαλύψει , με δεδομένα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Δεν είναι ευχάριστες οι εκτιμήσεις του, αλλά είναι απολύτως ρεαλιστικές. Ο Σταύρος Λυγερός μιλά για τις «παγίδες» της Χάγης ,τον κίνδυνο να τεθεί υπό αμφισβήτηση ελληνικό έδαφος, την πιθανότητα να εγκλωβιστούν ελληνικά νησιά σε υφαλοκρηπίδα που θα «βαφτιστεί» τουρκική και επισημαίνει ότι η όποια διαπραγμάτευση ξεκινήσει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα ξεκινήσει από την διαπραγμάτευση που είχε γίνει επί κυβερνήσεων Σημίτη. Τότε οι Τούρκοι απαιτούσαν το 23-29% «ενιαίας υφαλοκρηπίδας» κάτι που σημαίνει ότι είχαν στοχεύσει την περιοχή από το Άγιο Όρος ,δυτικά Λήμνου,Μυτιλήνης,Ψαρών και Χίου και ανατολική των Καλόγηρων! Ακόμη και με αυτά δήλωναν ότι δεν παραιτούνται από «όλα τα άλλα θέματα», όπως για παράδειγμα τις γκρίζες ζώνες! Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο κ.Μητσοτάκης την «αφετηρία της διαπραγμάτευσης»; Ο Σταύρος Λυγερός υποστηρίζει ότι ακόμη κι αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει! «Τουλάχιστον ας ρωτήσει», λέει ο γνωστός δημοσιογράφος, που έχει γνώση των πρακτικών για όσα συζητούσε η κυβέρνηση Σημίτη.

Αποκαλύπτει τον ωμό τρόπο με τον οποίο ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε στην κυπριακή ηγεσία, ότι «η Κύπρος είναι μόνη της» και ότι η Αθήνα έχει αποφασίσει να προχωρήσει μόνη της σε συζητήσεις με την Τουρκία, ακόμη κι αν η Κύπρος είναι αρνητική!

Έχουμε να ελπίζουμε σε κάτι; Απ ΄  ότι φαίνεται μόνο «η απληστία της Άγκυρας μπορεί να ανατρέψει όσα δρομολογούνται»

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης