Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
22/07/2023 | 18:01 (ενημερώθηκε 10 μήνες πριν)
Militaire News

Υποψήφιος με τον Γιώργο Πατούλη, ο Υποναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης

Υποψήφιος με τον Γιώργο Πατούλη, ο Υποναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική»Γ. Πατούλης, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Βασιλείου Πολίτη, ως υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου στο Νότιο Τομέα, στηνΠαράταξη«ΝέαΑρχήγιατηνΑττική».

Ο κ. Πολίτης είναι Υποναύαρχος Πολεμικού Ναυτικούε.α., με αξιόλογη καριέρα, κατά την οποία υπηρέτησε ως Αξιωματικός και Κυβερνήτης σε πολεμικά πλοία. Έχει τιμηθεί με 14 παράσημα, μετάλλια και Διαμνημονεύσεις, γεγονός που καταμαρτυρά την επιτυχημένη του καριέραστον στρατιωτικό κλάδο, καθώς και την αμέριστη προσφορά του στο Σώμα και στη χώρα του.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Γ. Πατούλης τον καλωσόρισε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, που άνθρωποι επιφανείς, με υψηλό φρόνημα και καταξιωμένοι στον χώρο τους, συντάσσονται με την Παράταξη της Νέας Αρχής.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα προσωπικά και για την Παράταξή μας, να υποδεχόμαστε στην οικογένεια της Νέας Αρχής, τον κ. Βασίλειο Πολίτη, έναν εξαίρετο στρατιωτικό, ο οποίος υπηρέτησε την πατρίδα και τον στρατιωτικό βίο με πίστη, σύνεση και ακεραιότητα. Η ανιδιοτελής μαχητικότητα και η αδιαπραγμάτευτη υπεράσπιση των αρχών και των αξιών του, είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να αποτελεί μία πολύ σημαντική υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Αρχής, καθώς ξέρει πολύ καλά πώς να δίνει τις μάχες και να τις κερδίζει, πάντα με επίκεντρο το κοινό καλό και τον άνθρωπο. Και αυτός είναι ο κοινός μας στόχος.

Καλωσορίζω τον Βασίλειο Πολίτη στη Νέα Αρχή, και του εύχομαι ολόψυχα, να υπηρετήσει τα ιδανικά και τις αξίες της Παράταξης, με την ίδια θέρμη και την υποδειγματική αφοσίωση, με την οποία υπηρέτησε

τη χώρα μας. Συνεχίζουμε όλοι ενωμένοι, για να πάμε την Αττική ακόμα πιο ψηλά».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ : ΠΟΛΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ο Υποναύαρχος Π.Ν. (ε.α.) Πολίτης Βασίλειος του Ανδρέα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Γλυφάδα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο αγοριών.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του στο Πολεμικό Ναυτικό υπηρέτησε ως Αξιωματικός και Κυβερνήτης σε πολεμικά πλοία. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αεροπορίας Στρατού σαν χειριστής ελικοπτέρων της Σχολής Ασφάλειας Πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, των σχολείων Human Recourses Management, Crisis Response του ΝΑΤΟ από το Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης.

Έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις/Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Salve Regina του Rhodes Island USA και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων (Masters Degree) από τα πανεπιστήμια του Plymouth U.K και τo Naval Command College (Newport R.I. USA) στην Διεθνή Στρατηγική και Ασφάλεια.

Έχει τιμηθεί με 14 παράσημα, μετάλλια και Διαμνημονεύσεις και είναι μέλος στους παρακάτω Οργανισμούς και Ομίλους:

• π. Μέλος του ΕΟΤ

• π. Μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.)

• π. Μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Κρουαζιέρας και Θαλασσίου Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού

• Μέλος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ν.Ε.Ε.) σε θέματα Θαλάσσιου Τουρισμού/ Μαρινών

• Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. στην Ένωση Μαρινών Ελλάδας (Ε.ΜΑ.Ε.)

• Μέλος του Ναυτιλιακού Chapter AHEPA Saint Nicolas

• Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ)

• Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Αθηνών

Από το 2011 που αποστρατεύτηκε από τις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MSIHELLAS και Αντιπρόεδρος της HELLENIC SEAS YACHTS, εταιρείες που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας Εμπορικών Λιμένων, Yachting, Κρουαζιέρες, Διαχείριση Τουριστικών Λιμένων, κλπ.

Ο Υποναύαρχος Β. Πολίτης Π.Ν. (ε.α.) έχει μεγάλο αρθρογραφικό και συγγραφικό έργο τόσο στον Ελληνικό όσο και Ξένο Ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο. Είναι τακτικός ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σχολιαστής σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του εσωτερικού και του εξωτερικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης