Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ψεύδη, μίσος και απειλές Ερντογάν από την κατεχόμενη Κύπρο! Τι λέει η Αθήνα είναι καλό το κλίμα;

Ψεύδη, μίσος και απειλές Ερντογάν από την κατεχόμενη Κύπρο! Τι λέει η Αθήνα είναι καλό το κλίμα;

Το «καλό κλίμα» το οποίο κάποιοι στην Αθήνα έχουν ανακαλύψει στα «ελληνοτουρκικά», είναι ένας μύθος κι ένα άλλοθι που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση. Τίποτα παραπάνω… Επιβεβαιώνεται πλήρως και από όσα είπε και έκανε στην κατεχόμενη Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Πήγε συνοδευόμενος από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών αλλά και από τον φασίστα Γκρίζο Λύκο Μπαχτσελί  για τα 49 χρόνια του εγκλήματος της εισβολής στην Κύπρο.

Ο Ερντογάν με την ομιλία του απαίτησε «αθώωση» για το έγκλημα και το χειρότερο είναι ότι όπως όλα δείχνουν η «πολιτισμένη»Δύση θα του τη δώσει ίσως και με τη συγκατάθεση Αθηνών και Λευκωσίας.

Μιλώντας σε τελετή που πραγματοποιήθηκε ο Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων : «Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι ποτέ δεν απέφυγαν τη διαπραγμάτευση ή τη συμφιλίωση. Παρά την καταπίεση, δεν επιδιώξαμε ούτε εκδίκηση ούτε κρατήσαμε κακία. Ειλικρινά αναζητήσαμε τρόπους ώστε οι δύο κοινότητες  του νησιού να ζήσουν μαζί ειρηνικά».

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η περίοδος μεταξύ 1963 και 1974 ήταν δυστυχώς μια περίοδος αιματοχυσίας, δακρύων και σφαγών για τους Τουρκοκύπριους.

Προκαλώντας είπε : «Είμαστε μάρτυρες φρικτών σφαγών εδώ σε αυτά τα όμορφα εδάφη. Είδαμε με πολύ οδυνηρό τρόπο σε αυτά τα εδάφη τι μπορούσε να κάνει μια άρρωστη νοοτροπία τυφλωμένη από μνησικακία και μίσος.

Πολλά καταπιεστικά έγιναν , αλλά το τουρκικό έθνος ποτέ δεν υποκλίθηκε στους καταπιεστές. Δεν μπορούσαν να σπάσουν την αποφασιστικότητα των Τουρκοκυπρίων να αντισταθούν. Δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη ότι η Τουρκία, παίρνοντας όλους τους κινδύνους, θα στεκόταν δίπλα στον τουρκοκυπριακό λαό».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, είπε ότι ο τουρκικός στρατός, «έφερε ειρήνη, σταθερότητα, δημοκρατία και γαλήνη στο νησί της Κύπρου»!

Δεν σταμάτησε σε αυτά! Μίλησε για τον «νέοο ηγέτης των Ελληνοκυπρίων που ποζάρει κάτω από τις σημαίες της Ενωσης-ΕΟΚΑ. Αντιτίθενται ακόμη και στον έλεγχο ταυτότητας των αθώων ανθρώπων, παιδιών, ηλικιωμένων ή γυναικών, τους οποίους η τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ κατέσφαξε και έθαψε σε ομαδικούς τάφους. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα, δηλαδή τις θηριωδίες και τις σφαγές που έχουν κάνει, από ολόκληρο τον κόσμο».

Και θύμα ο Αττίλας με λίγα λόγια…

«Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε θα αφήσουμε κανέναν να ξεχάσει τις σφαγές που έγιναν σε αυτά τα εδάφη. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στον κόσμο να ξεχάσει. Η ιστορία έχει δείξει ξεκάθαρα ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν είχαν καμία ανοχή στους Τουρκοκύπριους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διαπραγματεύσεις δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα. Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι δεν απέφυγαν ποτέ τη διαπραγμάτευση ή τη συμφιλίωση. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε την καταπίεση, δεν επιδιώξαμε ούτε εκδίκηση ούτε κρατήσαμε μνησικακία», είπε ο Ερντογάν και κατέληξε:

«Θέλουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Όλες οι πραγματικότητες στο νησί είναι ξεκάθαρες, όλοι θα πρέπει ήδη να καταλάβουν ότι μια ομοσπονδιακή επίλυση δεν είναι δυνατή».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης