Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
18/07/2023 | 05:56 (ενημερώθηκε 10 μήνες πριν)
Militaire News

Κακά μαντάτα για τις φωτιές σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια

Κακά μαντάτα για τις φωτιές σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια
(EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟ)

Δεν είναι καλά τα νέα για τις φωτιές σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Η πρόγνωση από το meteo αναφέρει ότι οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες και θα δυσχεράνουν τον έλεγχο των πυρκαγιών.

Αναλυτικά, σχετικά με τη δασική πυρκαγιά στο Λουτράκι (Κορινθία), η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ενημερώνει:

– Με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία (Εικόνα 1), οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς στο Λουτράκι, Κορινθίας αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση κατά τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 17.07 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 18.07, οπότε και αναμένουμε σταδιακή βελτίωση λόγω της εξασθένησης των ανέμων. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 10-11%), γεγονός που αναμένεται να δυσχεράνει τον έλεγχο της φωτιάς. Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένεται σταδιακή επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών η οποία και αναμένεται να κορυφωθεί τις θερμές ώρες της Τρίτης 18.07, οπότε και αναμένουμε σχετική ενίσχυση των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας των νεκρών δασικών καυσίμων (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 8%).

φωτια λουτρακι, φωτια τωρα, φωτια σημερα, φωτιες ελλαδα

Σχετικά με τη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια (Βοιωτία), η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ενημερώνει:

– Με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία (Εικόνα 1), οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, Βοιωτίας αναμένεται να παρουσιάσουν σχετική και πρόσκαιρη βελτίωση κατά τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 17.07 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 18.07, οπότε και αναμένουμε σταδιακή βελτίωση λόγω της σχετικής εξασθένησης των ανέμων. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 12-13%), γεγονός που αναμένεται να δυσχεράνει τον έλεγχο της φωτιάς. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένεται σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών η οποία και αναμένεται να κορυφωθεί τις θερμές ώρες της Τρίτης 18.07, οπότε και αναμένουμε ενίσχυση των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας των νεκρών δασικών καυσίμων (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 9%).

φωτια τωρα, φωτια δερβενοχωρια, φωτια σημερα, φωτιες ελλαδα

Η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση όπως αυτή η εξελίσσεται και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση σχετικά και με την εξέλιξη των πυρομετεωρολογικών συνθηκών τις αμέσως επόμενες ώρες.

Παραμείνετε σε επαγρύπνηση. Παραμείνετε ενημερωμένοι. Παραμείνετε ασφαλείς. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών, σημειώνεται από το meteo για τις φωτιές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης