Υποστηριξε το militaire
24/06/2023 | 05:30

Εκκλησία, πολιτική, η Ορθοδοξία που «είναι βίωμα» και ο «Ιησούς επαναστάτης»! Α.Στεφανόπουλος

Militaire News

Η «διαπλοκή» Εκκλησίας και πολιτικής ήταν και παραμένει ένα δημοφιλές θέμα συζήτησης…Πόσο σοβαρή είναι αυτή η «σχέση»; Σε αυτές τις εκλογές η ανάδειξη του πολιτικού κινήματος ΝΙΚΗ «φούντωσε» ακόμη περισσότερο αυτό το θέμα…Η Εκκλησία είναι ένας χώρος που αν δεν τον γνωρίζεις καλό είναι να μην μιλάς και να απευθύνεσαι σε όσους ξέρουν. Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος είναι ένας απ΄  αυτούς.

Διευθυντής της ΠΡΩΙΝΗΣ στη Νέα Υόρκη, αλλά και δημιουργός πολλών σημαντικών εντύπων που είχαν να κάνουν με τη θρησκεία, την Εκκλησία και όλα όσα την αφορούν.

Ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος μιλά για την Ορθοδοξία που «δεν είναι θρησκεία αλλά βίωμα», για τα «άμφια του 1 εκατομμυρίου» , την «βιομηχανία Αγίων», για την έννοια της υπακοής που «δεν υπάρχει στην Ορθοδοξία»…

Φυσικά αναλύει την «διαπλοκή» Εκκλησίας-πολιτικής θέτοντας το θέμα στη σωστή του διάσταση. Απαντά για το πολιτικό κίνημα ΝΙΚΗ και όσα ειπώθηκαν, γράφτηκαν, ακούστηκαν. Θεωρεί ότι πρέπει να μπει στη Βουλή επισημαίνοντας τα λάθη που έχει κάνει και που «σίγουρα θα κάνει».

Τι λέει για την εποχή του μακαριστού Χριστόδουλου; Είχε πολιτικές φιλοδοξίες; Τι θα έκανε σήμερα;

Η συζήτηση με τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο για τα θέμα της επικαιρότητας αλλά και για τη θρησκεία γενικότερα. Για τον Ιησού που ΄όπως λέει χωρίς περιστροφές «ήταν επαναστάτης» .

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV