Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι Ευρωπαίοι “καλικάντζαροι” και τι πραγματικά επιδιώκουν με την “κόντρα” για το αντίδωρο των 300 ευρώ

Οι Ευρωπαίοι

Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση οι καλικάντζαροι είναι “δαιμόνια” που εμφανίζονται κατά το 12ήμερο 25 Δεκεμβρίου μέχρι 6 Ιανουαρίου.Φέτος φαίνεται ότι μας ήρθαν νωρίτερα… Οι Ευρωπαίοι “φίλοι” μας, με πρώτο και καλύτερο τον Σόϊμπλε βρήκαν την αφορμή που ήθελαν για να θέσουν υπό αμφισβήτηση τα αυτονόητα… Οι ανακοινώσεις του Τσίπρα για το “φιλοδώρημα” των 300 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και η αναστολή του ΦΠΑ στα σκληρά δοκιμαζόμενα νησιά του Αιγαίου, εκνεύρισαν (;) τον κ.Σόϊμπλε, που κούνησε τα νήματα στις μαριονέτες του που άρχισαν τη φασαρία…

Ο κ.Σόϊμπλε είναι γνωστό από την διαπραγμάτευση του 2015, ότι δεν μας θέλει στην ΕΕ. Δεν φαίνεται να έχει αλλάξει άποψη ούτε μετά από το Brexit, ούτε με την περιπέτεια της Ιταλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι προφανές ότι η ΕΕ που έχει στο μυαλό του, δεν έχει καμία απολύτως σχέση μ΄αυτή που είχαμε στο μυαλό μας.

Όμως το θέμα με την νέα μετωπική σύγκρουση Ελλάδας και Ευρωπαίων δεν έχει να κάνει με το τι πιστεύει ο Σόϊμπλε και οι “καλικάντζαροί” του. Το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε είναι τι κάνουμε εμείς.

Η κυβέρνηση έκανε τις ανακοινώσεις προφανώς σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη δημοσκοπική κατηφόρα και να αναστρέψει όσο μπορεί το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία. Είναι σωστά τα μέτρα που ανακοινωσε; “Ασπιρίνη σε καρκινοπαθή” είναι. Ωστόσο είναι τα πρώτα θετικά μέτρα που ανακοινώνονται μετά από πάρα πολύ καιρό! Έχουμε φθάσει στο σημείο να θεωρούμε θετικό το “αντίδωρο” των 300 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους και την ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ εξαίρεση των νησιών του Αιγαίου από τον αυξημένο ΦΠΑ!

Θα “ρίξουν έξω” το…πρόγραμμα “διάσωσής” μας οι εξαγγελίες Τσίπρα; Ούτε κατά διάνοια! Έτσι κι αλλιώς τα “προγράμματα διάσωσης” και τα “μέτρα” με τη σφραγίδα Σόϊμπλε, έχουν προ πολλού κριθεί από την ίδια τη ζωή ως απολύτως αποτυχημένα και καταστροφικά. Ενισχύοντας την άποψη ότι ο συγκεκριμένος κύριος επιδιώκει την αποχώρησή μας από την “ευρωπαϊκή οικογένεια” με τους χειρότερους δυνατούς όρους.

Όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι φταίνε οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν εφάρμοσαν σωστά την …συνταγή Σόϊμπλε νομίζουμε ότι θα πρέπει να θυμηθούν ότι κάθε φορά που υποτίθεται πως κάπου φθάναμε, πάντα έβρισκε μια ανόητη αφορμή για να τα τινάξει όλα στον αέρα. Ακόμη και με τον σ΄ όλα υπάκουο Αντώνη Σαμαρά. Ο κ.Σόϊμπλε έχει δουλέψει συστηματικά κατά της Ελλάδας και στο προσφυγικό. Όχι τώρα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 90! Θα επανέλθουμε σ΄ αυτό το ενδιαφέρον ζήτημα.

Το θέμα λοιπόν είναι πως θα αντιμετωπίσουμε εμείς την νέα εμπλοκή που επιχειρεί να προκαλέσει ο Σόϊμπλε και οι “καλικάντζαροί” του…Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί “επικοινωνιακά” την διαφαινόμενη σύγκρουση έχοντας στις επιλογές της τις εκλογές; Η αξιωματική αντιπολίτευση θα φθάσει στο σημείο να μην ψηφίσει τα μέτρα ελάφρυνσης, μόνο και μόνο για να κάνει “κόντρα” στην κυβέρνηση, σκεπτόμενη κι αυτή τις εκλογές που οι δημοσκόποι της λένε ότι θα τις κερδίσει εύκολα; Αυτή τη στιγμή, στην κατάσταση που βρισκόμαστε είναι “λύση” οι εκλογές; Φαίνεται ότι κάποιοι στην κυβέρνηση και σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση, αυτό πιστεύουν!

Οι δημοσκοπήσεις πάντως εκτός από “κατάλληλους” πρωθυπουργούς και κόμματα που προηγούνται κι έπονται, δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ζητούν ενότητα που μπορεί να εκφραστεί με μια πολυκομματική-οικουμενική κυβέρνηση…

Μάλλον είναι ουτοπία να πιστέψουμε ότι μετά από επτά χρόνια σκληρής κρίσης, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας έχουν ωριμάσει τόσο ώστε να τοποθετούν το συμφέρον της χώρας και των πολιτών πάνω από τις κομματικές τους επιδιώξεις. Δεν είναι μόνο απογοητευτικό. Είναι πλέον επικίνδυνο αφού η απογοήτευση τροφοδοτεί το θυμό κι αυτά τα δύο μαζί οδηγούν όλο και περισσότερους σε ακραίες επιλογές.

Οι Ευρωπαίοι “καλικάντζαροι” μπορεί να αδιαφορούν για όλα αυτά. Εμείς όχι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης