Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
16/06/2023 | 05:19 (ενημερώθηκε 11 μήνες πριν)
Militaire News

Επικίνδυνες δηλώσεις για τα εθνικά συμφέροντα με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο! Τι είπε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ

Επικίνδυνες δηλώσεις για τα εθνικά συμφέροντα με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο! Τι είπε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ

Επικίνδυνες δηλώσεις για τα εθνικά συμφέροντα με αφορμή την τραγωδία ανοιχτά της Πύλου. Μετά από τις απίστευτες επιπολαιότητες στη Ροδόπη στελέχη της ΝΔ κάνουν δηλώσεις άκρως προβληματικές για θέματα που έχουν να κάνουν με την έρευνα και διάσωση .Κάποιος πρέπει επιτέλους να τους πει ότι δεν είναι πάνω απ΄  όλα το κόμμα -οποιοδήποτε κόμμα- αλλά η χώρα. Σε αυτή την προεκλογική περίοδο τα εθνικά φάουλ της ΝΔ προβληματίζουν.

Ο Κ. Κυρανάκης υποψήφιος της ΝΔ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν είχε καμία υποχρέωση να ασχοληθεί με το μοιραίο πλοίο!!!

Ο Αντιναύαρχος ε.α Χρήστος Καραδήμας με δύο λόγια εξηγεί στον υποψήφιο βουλευτή τι είπε, γιατί μάλλον δεν κατάλαβε:

Ατυχέστατη δήλωση κυρίου Κυρανάκη: “Η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να ασχοληθεί, με ένα καράβι που ξεκινάει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία. Από τη στιγμή που υπάρχει ναυάγιο, το ελληνικό Λιμενικό έσπευσε αμέσως και καλά έκανε”

Δηλαδή εάν αντιληφθήκαμε ορθώς τότε γιατί στείλαμε περιπολικό του Λιμενικού για να το εντοπίσει/παρακολουθήσει πριν το ναυάγιο αφού δεν είχαμε καμμία υποχρέωση; Από περιέργεια ή από υπερβάλλοντα ζήλο; Γιατί απλά κύριε Κυρανάκη δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς αφού είχαμε ειδοποιηθεί επίσημα από το Ιταλικό ΙMO SAR REGION ότι ένα λαθρομεταναστευτικό (που εκτελεί cross-border crime) ευρίσκεται εντός της περιοχής ευθύνης μας (ΙΜΟ SAR GREECE). Και στείλαμε σκάφος του λιμενικού που του απήντησαν (ποιός ο διακινητής καπετάνιος του αλιευτικού ή οι διακινητές ή ακόμη και λαθρομετανάστες που επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία;) ότι δεν χρειάζονται βοήθεια, που είδαν ένα μικρό αλιευτικό να ξεχειλίζουν τα καταστρώματά του από λαθρομετανάτες (έγκλημα παράνομης διακίνησης μεταναστών) δυσανάλογα με το μέγεθός του (μη αξιόπλοο κατά τους διεθνείς κανόνες), και το άφησε μη παρεμβαίνοντας, περιμένοντας να βυθισθεί για να μετατραπεί σε ναυάγιο για να επέμβει; Πέραν του γεγονότος ότι δεν έγινε εκμετάλλευση σε εθνικό επίπεδο το δικαίωμα της νηοψίας που μας παρέχεται προκειμένου να προβούμε σε έλεγχο  προς εξακρίβωση τέλεσης απαγορευμένων ή αξιόποινων πράξεων. Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις αυτές που ανήκει και η παράνομη διακίνηση  λαθρομεταναστών στην θάλασσα δύναται να επέμβει στην ανοιχτή θάλασσα πολεμικό πλοίο οποιουδήποτε κράτους όπως έχει ρυθμιστεί από τη διεθνή συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

Εμείς σαν παραδοσιακοί Νεοδημοκράτες της πεφωτισμένης (illuminati) δεξιάς ζητούμε από τον Πρόεδρο της ΝΔ  να λειτουργήσει με βάση την ρήση του Αισχύλου «Έστι Κυριάκου Μητσοτάκη οφθαλμός, ός τα πανθ’ ορά» και να συστήσει αυστηρά στον κύριο Κυρανάκη να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το θέμα της επικοινωνίας στο οποίο καθ’ ομολογία αυτού του ιδίου έχει γράψει και μερικά ένσημα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης