Υποστηριξε το militaire
Άποψη
31/05/2023 | 23:32 (ενημερώθηκε 11 μήνες πριν)
Militaire News

«Δημοσιογράφοι ή μισθοφόροι»;

«Δημοσιογράφοι ή μισθοφόροι»;

Κείμενο από το Omegapress.gr

Στη ΝΔ κάποιοι πιστεύουν σίγουρα ότι το 20% του ΣΥΡΙΖΑ του αφαιρεί το δικαίωμα σκέψης και γνώμης πάνω στα προβλήματα της χώρας και ιδιαίτερα του αφαιρεί κάθε δικαίωμα να ασκεί κριτική στο 40% της ΝΔ. Είναι απλά το προοίμιο μιας νέας αρχιτεκτονικής της δεξιάς στην Ελλάδα, που υψώνει τείχη μεταξύ της Δημοκρατίας και της ΝΔ, πράγμα επικίνδυνο για το μέλλον, ένα ζοφερό μέλλον που είναι ίσως πιο κοντά απ όσο νομίζουμε. Υπό αυτή την έννοια, προκαλεί αποστροφή η συμπεριφορά δημοσιογράφων του Σκάϊ και όχι μόνο,  απέναντι σε εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι η πίεση μέσω ερωτήσεων, αυτό είναι δικαίωμά τους. Το πρόβλημα είναι η διαστρέβλωση,  η άρνηση κατανόησης των γεγονότων, η προσποίηση ότι αναζητούν απαντήσεις ενώ τις δίνουν οι ίδιοι και τελικά, το πρόβλημα είναι ότι συμπεριφέρονται ως να βρίσκονται σε αποστολή της ΝΔ και όχι στο καθήκον τους. Τελευταία κρούσμα σε αηδιαστικό επίπεδο ήταν η υποκρισία των τηλεδημοσιογράφων του Σκάϊ έναντι της Πόπης Τσαπανίδου σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ των 50 ημερών και πως αυτό θα χρηματοδοτηθεί. Παρά το γεγονός ότι οι απαντήσεις απόλυτα σαφείς, διαυγείς για την ακρίβεια , η άρνηση της λογικής έκανε θραύση. Ιδού τι συνέβη.

Η Τσαπανίδου είπε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων. Κάτι δηλαδή που γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου, ήδη έγινε στην Ευρώπη  ακόμη και στις  πιο καπιταλιστικές για να περιορίζονται οι ανισότητες. Εδώ όμως κυριαρχεί ο νόμος της ΝΔ, ο νόμος της ζούγκλας , όπου ο εργάτης, ο υπάλληλος και ο μικρομεσαίος φορολογούνται  άγρια να έχει φορολογική ασυλία η Εκκλησία, οι μεγάλοι επιχειρηματίες και τα καρτέλ.
Τι λέει η Τσαπανίδου;
“Το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια. Το μέσο νοικοκυριό όμως δεν μπορούσε να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος.
Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ. Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιουνίου”.
Ιδού και ο τηλεοπτικός διάλογος . Τα συμπεράσματα εξάγονται χωρίς σκέψη, μόνο με την ανάγνωση.

Άκης Παυλόπολος: Τα λεφτά που θα βρείτε
Πόπη Τσαπανίδου: Σας είπαμε θα υπάρξει μια φορολόγηση στα υπερέσοδα
Άκης Παυλόπουλος: Τα οικονομικά δεν είναι ένα ασαφές περίγραμμα.  Με αντίστοιχη πράξη θα πάρετε τα λεφτά από πού;
Πόπη Τσαπανίδου: Από τα υπερέσοδα
Δημήτρης Οικονόμου: Έκτακτο φόρο είπατε στα υπερέσοδα μεγάλων εταιρειών
Άκης Σκέρτσος: Δηλαδή 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ φορολόγηση στις επιχειρήσεις στις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
Πόπη Τσαπανίδου: Μα έχουμε σημειώσει τα υπερέσοδα
Άκης Σκέρτσος: 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ
Πόπη Τσαπανίδου: Είναι φαντάζομαι μέσα στην ΑΑΔΕ, στα δημόσια στοιχεία, μπορούν να βρεθούν.
Άκης Σκέρτσος: Αυτό σημαίνει φυγή επιχειρήσεων, φυγή επενδύσεων και ανεργία
Πόπη Τσαπανίδου: Των υπερκερδών, των υπερεσόδων
Δημήτρης Οικονόμου: Τα υπερκέρδη πώς ορίζονται;
Πόπη Τσαπανίδου: Τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που τα όρισε σε πάρα πολλές χώρες η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα φορολόγησε, εισέπραξε, τα μοίρασε σωστά στους πολίτες της κάθε χώρας.
Δημήτρης Οικονόμου: Για ποιες εταιρείες μιλάτε κυρία Τσαπανίδου;
Πόπη Τσαπανίδου: Αυτές που έχουν σημειώσει υπερέσοδα, αγαπητέ κύριε. Τι δεν καταλαβαίνετε; Θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ; Θέλετε να γίνω εφοριακός;
Δημήτρης Οικονόμου: Γιατί σας είπε ο κ. Σκέρτσος θα πάρετε 3,5 δισ. από φορολογία;
Άκης Σκέρτσος: Από έκτακτη φορολογία
Δημήτρης Οικονόμου: Από έκτακτη κιόλας;
Πόπη Τσαπανίδου: Αυτά τα υπερέσοδα έχουν σημειωθεί, είναι καταγεγραμμένα, η κυβέρνηση δεν τα έχει υπολογίσει σωστά. Γιατί κλείνει το μάτι στις μεγάλες αυτές επιχειρήσεις οι οποίες αφήνονται ελεύθερες, ασύδοτες να έχουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών. Έχει γίνε στην Ε.Ε., έχει μειωθεί ο φόρος.
Δημήτρης Οικονόμου: Άρα αυτό είναι η προτεραιότητά σας και τα άλλα λέτε πάνε πιο πίσω
Άκης Παυλόπουλος: Είναι μια απάντηση καθαρή που δίνετε. Λέτε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τρεις κοινωνικές παρεμβάσεις, την ίδια στιγμή έκτακτος φόρος 3,5 δις. για να χρηματοδοτήσω αυτό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης