Υποστηριξε το militaire
01/06/2023 | 06:30

«Με τη λογική του «βρείτε τα» δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε με την Τουρκία»-Δ.Καραϊτίδης

Militaire News

Φωνή ρεαλισμού στο «δύσκολο» θέμα των ελληνοτουρκικών ο πρέσβης ε.τ Δημήτρης Καραϊτίδης, μιλά στο militaire channel, εξηγώντας γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική σε κάθε βήμα που κάνει προς το τραπέζι διαλόγου με την Τουρκία. Ένα τραπέζι που έχουν «στρώσει» οι σύμμαχοι μας. Και αυτούς πρέπει να τους προσέχουμε.

Ο κ.Καραϊτίδης επισημαίνει τους κινδύνους, τις παγίδες αλλά και τις ευκαιρίες που η ελληνική πλευρά πρέπει να δει καθαρά για να εξασφαλιστεί η προστασία των συμφερόντων της χώρας.

Δεν κατανοεί τις «εκρήξεις ενθουσιασμού» που παρατηρούνται σε κάποιους κύκλους των Αθηνών για το κλίμα ύφεσης που παρατηρείται μετά από τους σεισμούς στην Τουρκία. Επισημαίνει ότι πρέπει να ακούμε τι λένε οι Τούρκοι . Αυτά που δημόσια δηλώνουν δεν δικαιολογούν τον ενθουσιασμό. Ποια είναι τα ασφαλή βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα στον δρόμο για τον διάλογο; Αν δεν εξασφαλίσουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Τουρκία και τους συμμάχους μας θα είναι καλό να διατηρήσουμε μια επαφή, αλλά σε καμία περίπτωση συνομιλίες ουσίας. «Δεν μπορούμε να πάμε σε καμία συζήτηση με την λογική του «βρείτε τα» που μας λένε οι σύμμαχοι μας», λέει ο κ.Καραϊτίδης.

Ο κ.Καραϊτίδης περιγράφει ποιον Ερντογάν και ποια Τουρκία έχουμε απέναντι μας, μετά από την εκλογική του νίκη. Επισημαίνει ότι πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε και να αναλύουμε τον Ερντογάν με αμιγώς «δυτικά κριτήρια».

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης