Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Άποψη
13/05/2023 | 14:31 (ενημερώθηκε 12 μήνες πριν)
Militaire News

Η αγανάκτηση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού που στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση και …ο Γκιωνάκης

Η αγανάκτηση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού που στέλνει  μήνυμα στην κυβέρνηση και ...ο Γκιωνάκης

ΕΑΑΣ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γράφει ο

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ

Αντισυνταγματάρχης ε.α Ειδικών Δυνάμεων

Νομίζω ότι θυμόμαστε όλοι, την γνωστή σκηνή της παλιάς ελληνικής ταινίας «Τα κίτρινα γάντια», που ο Σταυρίδης όλο άλλαζε το τι θέλει να πιεί και ο μπάρμαν Γκιωνάκης στο τέλος μπερδεμένος του είπε «Μια μου λέτε πορτοκαλάδα, μια μου λέτε λεμονάδα και μια γκαζόζα, τι θέτε;»!

Το ίδιο σκηνικό νομίζω ζούμε πάλι, αυτή την φορά όμως πρωταγωνιστούν το ΔΣ της ΕΑΑΣ και κάποιοι απόστρατοι από τα μέλη της. Η ιστορία δεν παίζετε στην μικρή οθόνη αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ΕΑΑΣ με ένα λιτό Δελτίο Τύπου την 9 Μαι 2023 αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…… Ο κ. Βάλαρης μας διαβεβαίωσε ότι ο κ. ΥΕΘΑ θα δεχόταν το ΔΣ της ΕΑΑΣ, την Τρίτη ή Τετάρτη μετά την Κυριακή του Πάσχα. Αμέσως μετά το Πάσχα επιχειρήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τους κ. Παναγιωτόπουλο και κ. Βάλαρη, προς επιβεβαίωση της συνάντησής μας, αλλά αμφότεροι όχι μόνον δεν ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις μας, αλλά ούτε και μας ενημέρωσαν αντιστρόφως για τυχόν αντικειμενικές δυσκολίες πραγματοποίησης της συνάντησης………………………Η ΕΑΑΣ δεν εγκαταλείπει τον αγώνα, για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων μας, με κορυφαία διεκδίκησή μας την εφαρμογή της ισονομίας που απορρέει από το Σύνταγμα της Ελλάδος. Την ύστατη αυτή στιγμή και αφού μετήλθαμε όλων των μέσων που μας παρέχει ο νόμος, το μόνο όπλο για να ανταποδώσουμε την αναίτια περιφρόνησή τους προς εμάς, είναι η ψήφος μας στις εθνικές εκλογές.

Είναι δεδομένο ότι τα μέλη της Ενώσεως σε όλη την επικράτεια, εν όψει των επερχομένων εθνικών εκλογών, έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», ώστε τα κόμματα να λάβουν το μήνυμα, από τη συσσωρευμένη αγανάκτηση για την εις βάρος μας μεροληπτική συμπεριφορά από την πολιτεία και την απαξίωση του κλάδου από τους εκάστοτε κρατούντες, οι οποίοι διαχρονικά έχουν διαχωρίσει τους ε.α. αξιωματικούς σε «πατρίκιους και πληβείους», ανάλογα με τον κλάδο προέλευσής τους και συστηματικά αρνούνται τον διάλογο με έναν ιστορικό θεσμικό φορέα, που εκπροσωπεί χιλιάδες αποστράτους αξιωματικούς.»

Από το παραπάνω κείμενο πολλοί απόστρατοι εξήγαγαν διάφορα αυθαίρετα συμπεράσματα όπως : Η ΕΑΑΣ καλεί να μην ψηφίσουμε την παρούσα κυβέρνηση, ανεπίτρεπτο για Αξκούς να υποδεικνύουν τι να ψηφίσουμε κ.α. παρόμοια.

Νομίζω λοιπόν ότι όλοι οι απόστρατοι αυτοί, που καταδικάζουν και εγκαλούν την ΕΑΑΣ, στην καλύτερη περίπτωση δεν ξέρουν αν θέλουν πορτοκαλάδα, λεμονάδα ή γκαζόζα και στην χειρότερη προσπαθούν να αναδείξουν ο καθένας το πολιτικό κόμμα που έχει εναγκαλιστεί, ως το πλέον «φιλικό προς στρατιωτικούς», προκειμένου να είναι στη λίστα όσων περιμένουν ανταποδοτικά οφέλη της στήριξης προς το κόμμα, άμα τη εγκατάσταση αυτού, στα καθίσματα της βουλής.

Πείτε μου λοιπόν αγαπητοί μου τι θέτε;

Θέτε η ΕΑΑΣ να μην κάνει καμία ενέργεια όταν απαξιώνεται εντελώς;

Θέτε να μας φτύνουν και εμείς να παρέχουμε πλήρη διαπιστευτήρια αιώνιας πίστης και αγάπης;

Που διαπιστώσατε ότι η ΕΑΑΣ προτείνει «στοχευμένα» τι να ψηφίσουμε και τι να μην ψηφίσουμε στις Εθνικές εκλογές, καθόσον ομιλούμε νομίζω την ίδια γλώσσα και πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τι εννοούν τα γραφόμενα και μόνο, και όχι όσα κάποιοι φαντάζονται;

Μήπως έχετε την εντύπωση ότι υπάρχουν επαγγελματικές κατηγορίες που πέτυχαν βελτιώσεις σε συνταξιοδοτικά θέματα ή άλλες παροχές, χωρίς να ασκήσουν πίεση στους έχοντες κυβερνητικές θέσεις και εξουσία ή νομίζετε ότι αν γραφτεί επιτελική μελέτη και αποσταλεί υπηρεσιακά αρμοδίως στον ΥΠΕΘΑ θα ενεργήσει άμεσα προς αποκατάσταση αδικιών;

Αν θέλετε μια ΕΑΑΣ που ενεργεί πραγματικά προς βελτίωση των παροχών και αποκατάσταση των όποιων αδικιών έχουμε υποστεί, με κάποια λάθη φυσικά στα όσα αποφασίσει να κάνει, πρέπει να δείξετε ΕΜΠΡΑΚΤΗ υποστήριξη και αντικειμενικότητα  στην κρίση σας, αλλιώς μπορείτε να καθίσετε αναπαυτικά και να αναρωτιέστε, τι θα πάρετε, πορτοκαλάδα, λεμονάδα ή γκαζόζα!!!   

Όποιος νομίζει ότι οι στρατιωτικοί είναι αίγαγροι και περιμένουν την ΕΑΑΣ ή κάποιον άλλο να τους υποδείξει τι να ψηφίσουν μάλλον έχει πρόβλημα εγκεφαλικής λειτουργίας.

Όσοι ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ σε δράσεις της ΕΑΑΣ ή των παραρτημάτων της, αλλά έχουν ΕΝΕΡΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στα social media με έντονα κριτική διάθεση να προσέξουν, γιατί μάλλον μπερδεύουν την πραγματική ζωή με την εικονική του διαδικτύου.

Όσοι νομίζουν ότι ο βαθμός που είχαν όταν ήταν εν ενεργεία, οι θέσεις που υπηρέτησαν ή η επιτελική τους δεινότητα εξακολουθεί να τους παρέχει κύρος, το αλάθητο και εγώ διατάζω εσείς κάνετε, θα πρέπει να αλλάξουν ΑΜΕΣΑ κανάλι τηλεόρασης και να δουν την ταινία «ΘΟΥ ΒΟΥ ΦΑΝΕΡΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ 000» για να δουν και κάποιον σαν αυτούς και να γελάσουν.

Για όσους προβληματίζονται με τι κριτήρια να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, θα υπάρξει βοήθεια με «λυσάρι» μου που θα «βγει στον αέρα» έγκαιρα.

Εξαιρετικά αισιόδοξος,

Νικόλαος Σκιαδάς

Ανχης εα Ειδικών Δυνάμεων

ΥΓ. Κυριακή 14 Μαΐου 2023 τουρκικές εκλογές.

Αν χάσει την Προεδρία ο Ερντογάν, τότε τον φέρνουμε Ελλάδα, τον κάνουμε ΥΠΕΘΑ, με τα VIP μεταφορικά αεροσκάφη που έχουμε να μετακινείται όπου και όταν επιθυμεί, με την ίλη ιππικού που έχει το ΓΕΕΘΑ υπό τις διαταγές του, του δίνουμε και 500 στρατιώτες που υπηρετούν Μεσογείων με στολές και πλουμιστά επώμια και ξεκινάμε πρόγραμμα παραβιάσεων – παραβάσεων σε αέρα και θάλασσα τουρκικής επικράτειας και κάθε Κυριακή να βγαίνει ο Ερντογάν στην εκπομπή «Με αρετή και Τόλμη» και να λέει : «Μπουνταλάδες οπαδοί του Κιλιτσντάρογλου, είμαι στην Γαλάζια Πατρίδα, περνάω καλά και σχεδιάζουμε να την κάνουμε πιο μεγάλη. Το νου σας μπουνταλάδες γιατί μπορεί ένα βράδυ…..!!!»

Θα μπλοκάρει ΝΑΤΟ, Πούτιν και Κίνα ταυτόχρονα σε λέω τώρα, τι θέτε….!!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης