Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
10/04/2023 | 06:19 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Η ωριαία ομιλία του Α/ΓΕΕΘΑ στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και τι επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα μετά

Η ωριαία ομιλία του Α/ΓΕΕΘΑ στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και τι επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα μετά

Για ποιο λόγο εμφανίστηκε προχθές ο Α/ΓΕΕΘΑ στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο; Πολλοί θα υποθέσουν ότι πήγε για πασχαλινές ευχές…Τι πιο λογικό; Μόνο που η λογική τα τελευταία χρόνια δεν συχνάζει στη Μεσογείων, στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ έκανε έναν μονόλογο που ξεπέρασε τη μία ώρα και μόνο ευχές δεν είπε…Μίλησε για το αποδομημένο “επίδομα” Στόλου, εξακολουθώντας να υπερασπίζεται τις καταστροφικές επιλογές του τις οποίες καταχρηστικά επέβαλε με την ανέχεια της προηγούμενης ηγεσίας του ΓΕΝ. Επίσης εξέφρασε με περισσή ένταση και την έντονη δυσαρέσκεια του για όσα έγραψε σε άρθρο του ο πρώην Αρχηγός Στόλου σε κυριακάτικη εφημερίδα… Μία ώρα μιλούσε και τον άκουγαν οι ναύαρχοι να τους λέει συνεχώς ότι αυτός κάνει κουμάντο και γίνεται μόνο ότι πει αυτός, αδιαφορώντας ότι βρίσκεται ενώπιον της ολομέλειας του ανωτάτου θεσμικού και συλλογικού οργάνου του ΠΝ!!!

Ο Α/ΓΕΝ πήρε το λόγο αμέσως μετά το τέλος του “προσβλητικού” μονολόγου του Α/ΓΕΕΘΑ, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, μόνο και μόνο να τον ευχαριστήσει για την παρουσία του…

Αυτό όμως που έχει εξοργίσει αρκετούς στο ναυαρχείο είναι ότι διάβασαν όσα άκουγαν επί μία ώρα, στο μονόλογο Φλώρου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!!! Και ήταν σαν να είχε γίνει…απομαγνητοφώνηση της “ομιλίας” του!!! Η οργή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο κ. Φλώρος έχει φθάσει στο σημείο να αποστρατεύσει ικανότατα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία κατηγόρησε πριν χωρίς καμία απόδειξη για «διαρροές» και «επαφές με δημοσιογράφους»!

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που λεγόμενα του κ.Φλώρου, εμφανίζονται μετά από λίγες ώρες είτε σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από συγκεκριμένους λογαριασμούς “παπαγαλάκια”. Σχεδόν επί λέξη! Σαν να τα υπαγορεύει που λέει ο λόγος. Οι υποψίες λοιπόν περί διαρροών, υπήρχαν από πολλούς ανέκαθεν για το σημερινό ΓΕΕΘΑ και το προχθεσινό περιστατικό απλά επιβεβαίωσε αυτό που στο Πολεμικό Ναυτικό και όχι μόνο, πίστευαν από καιρό…

Να γελάμε ή να κλαίμε; Τίποτα από τα δύο. Να ανησυχούμε πρέπει και μάλιστα πολύ. Η ελληνοτουρκική «νηνεμία» είναι περιστασιακή αλλά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να προετοιμαστούμε για τα επόμενα. Διαπιστώνουμε όμως με λύπη ότι δεν  ασχολούνται με αυτά τα θέματα στο ΓΕΕΘΑ.

Το χειρότερο που δεν έχουν καταλάβει όμως εκεί στο 6ο όροφο του Υπουργείου, είναι ότι τα Γενικά Επιτελεία δεν αντιμετωπίζουν πλέον με φόβο τις αντιθεσμικές «παρεμβάσεις» σε όλα θέματα και το συγκεκριμένο ύφος διοίκησης του ΓΕΕΘΑ. Τα αντιμετωπίζουν με απαξίωση…λέγοντας άπαντες, “Καιρός γαρ εγγύς”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης