Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
03/04/2023 | 11:38
Militaire News

Αποκαλύψεις δίχως τέλος για τα Τέμπη! Εισαγγελική έρευνα στο συρτάρι από το 2020 αποκαλύπτουν οι data journalists

Αποκαλύψεις δίχως τέλος για τα Τέμπη! Εισαγγελική έρευνα στο συρτάρι από το 2020 αποκαλύπτουν οι data journalists

Με αργούς ρυθμούς προχωρά ακόμη μία εισαγγελική έρευνα σχετικά με παλαιότερη «αμαρτωλή» σύμβαση του ΟΣΕ, όπως αποκαλύπτουν σήμερα οι Data Journalists και ο Βαγγέλης Τριάντης.

Πρόκειται για τη σύμβαση 17007/15/01/2018 σχετικά με την πλατφόρμα GSM-R. Μία πλατφόρμα με την οποία μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (μηχανικοί, ελεγκτές, μηχανοδηγοί) ώστε να αποτρέπονται τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών.

Αν και η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020, μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος που την παρέλαβε στη συνέχεια. Είναι μία ακόμη εισαγγελική έρευνα σχετικά με συμβάσεις του ΟΣΕ που εδώ και τρία χρόνια «σέρνονται» στη Δικαιοσύνη, μετά την αμαρτωλή 751/2015 που είχαν αποκαλύψει οι Data Journalists.

Όλα αυτά την ώρα που η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία προχωρά με ταχείς ρυθμούς την έρευνα για την περιβόητη σύμβαση 717/2014 την οποία η Οικονομική Εισαγγελία είχε θέσει στο αρχείο. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες μάρτυρας «κλειδί» που είχε άμεση εμπλοκή στη συγκεκριμένη σύμβαση κατέθεσε έναν ογκώδη φάκελο με έγγραφα και στοιχεία σχετικά με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης.

Διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και δείτε τα έγγραφα ΕΔΩ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης