Υποστηριξε το militaire
Άποψη
15/03/2023 | 04:45 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

«΄Εργα και  Ημέρες » του Τούρκου Ναυάρχου  Τζιχάτ Γιαϊτζί

«΄Εργα και  Ημέρες » του Τούρκου Ναυάρχου  Τζιχάτ Γιαϊτζί

Γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Διονύσιος Ι. Θεοδωρίτσης (*)

O εμπνευστής ( υποτίθεται ) του ” Concept ” της τουρκικής   Γαλάζιας Πατρίδας ( the Blue Homeland ) είναι ως γνωστόν ο Τούρκος Ναύαρχος ε.α. και θεωρητικός κ. Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Ο κ. Ναύαρχος φανατίζει εκ συστήματος την κοινή γνώμη στην Τουρκία κατά της Χώρας μας!

Σε πρόσφατες δηλώσεις του μάλιστα άφησε καθαρά να εννοηθεί, ότι οι ελληνικές ομάδες διάσωσης εστάλησαν προς βοήθεια, κατά τους πρόσφατους καταστρεπτικούς σεισμούς στην Τουρκία, για να κάνουν κατασκοπεία, όπως κατά τη γνώμη του έγινε και στους σεισμούς του έτους 1999.

Ευτυχώς που υπάρχουν πλέον βεβαίως των ελληνικών και ξένα ΜΜΕ, τα οποία επίσης κυκλοφόρησαν ευρέως τις προκλητικές αυτές απόψεις του.    

Γαλάζια  Πατρίδα λοιπόν κ. Γιαϊτζί .

Δεν γίνονται όμως όλες οι ” Ιδέες “.…. Concepts ” κύριε Ναύαρχε Τι να Γίνει ;;

Θέλει ίσως και κάποια  εκπαίδευση ….. .

Τη Μάλτα στον Εύξεινο Πόντο έψαχνε κάποιος πρόγονός σας. Ξεχάσατε μήπως το Μάλτα Γιόκ ;;

Αφήστε και το εθνικό σας παραμύθι με τους γνωστούς χάρτες του Ναυάρχου σας Πίρι Ρέις. Τους χάρτες τους πήρε από Ισπανούς αιχμαλώτους ο εντιμότατος αυτός κύριος και τους παρουσίασε ως δικούς του.

Ας είναι καλά βέβαια οι αρχαίοι Έλληνες και οι Πτολεμαίοι!

                                                                                                  

Εγκέφαλοι κ. Ναύαρχε και  οι  αξιωματικοί των

Ακαδημιών Πολέμου της Τουρκίας, συντάκτες κατά παραγγελία Τούρκων αξιωματούχων της Μελέτης για τις  Γκρίζες Ζώνες ( σημ. : αρχική δοκιμή  της με θράσος, στο θέμα της ελληνικότατης N. Γαύδου στο AFSOUTH / Νεάπολη Ιταλίας  επί εποχής κυρίας Τ. Τσιλέρ. Ναυτικός και ο Τούρκος αξιωματικός εθνικός αντιπρόσωπος του TGS, που έλαβε την εντολή να παραδώσει το σχετικό 

Statement . Γνωρίζουν πολύ καλά το όλο θέμα και την τότε μεθόδευσή του, κάποιοι / ελάχιστοι επί τόπου Έλληνες και Αλλοδαποί αξιωματικοί.)

Ξέχασαν όμως κ. Γιαϊτζί, κατά τη σύνταξη της Μελέτης τους, οι “εγκέφαλοι” των Ακαδημιών Πολέμου της Χώρας σας, τόσο  τον Καρά Αλή, όσο  και τα γιουρούσια του Δράμαλη στα Δερβενάκια, καθώς και κάποια άλλα μεταξύ μας…. .

Μην πάμε κ. Ναύαρχε και χρονικά αργότερα στην τουρκική επιτελική σχεδίαση στη μάχη του Σαρίκαμις / Sarıkamış Muharebesi – Сражение при Сарыкамыше‎       ( 22 Δεκεμβρίου 1914 – 17 Ιανουαρίου 1915), που

επιμελώς έμενε από μέρους σας για πολλά χρόνια στην αφάνεια, και αποκαλύφθηκε τελικά από τα Ρωσικά Πολεμικά Αρχεία !

Εκατό χιλιάδες ( 100.000)  περίπου Τούρκοι στρατιώτες, υπέκυψαν από την παγωνιά στην επαρχία Σαρίκαμις / Sarıkamış του Καρς / Kars, κατά τη διάρκεια της ομώνυμης μάχης, από τα μεγάλα λάθη της σχεδίασης του τουρκικού  επιτελείου και την ολέθρια  “λειτουργικότητα” της επιμελητείας των τουρκικών δυνάμεων, κατά τις συγκεκριμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Συμβαίνουν θα μου πείτε αυτά στην Ιστορία.

Γιατί όμως το κρύβατε επί τόσα πολλά χρόνια κ. Ναύαρχε…;;

Δεν σας λέει ίσως κάτι αυτό ;;

Τόσο παραχαράκτης ….. Πεθαίνεις …..!

(*) Ο Αντιστράτηγος ε.α. Διονύσιος Ι. Θεοδωρίτσης,αρχηγός της Τάξεως  ΣΣΕ/1975, είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Στρατιωτικής Ακαδημίας Νάσσερ της Αιγύπτου και εταίρος αυτής. 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης