Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
06/03/2023 | 16:46
Militaire News

«Το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε μέχρι το 2019»! Τι είπαν οι εργαζόμενοι στον Γ.Ραγκούση

«Το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε μέχρι το 2019»! Τι είπαν οι εργαζόμενοι στον Γ.Ραγκούση

Οι σιδηροδρομικοί της Λάρισας συνάντησαν τον  επικεφαλής του τμήματος διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης και όπως ο ίδιος δήλωσε επιβεβαιώθηκε ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε μέχρι και το 2019.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με εν ενεργεία σταθμάρχες, συνομιλίες από τις οποίες κατά τη γνώμη μου προέκυψε ένα πολύ σοβαρό νέο δεδομένο, για το οποίο εμείς θα ενημερώσουμε αρμοδίως και θα προβούμε στις αναλυτικές και επίσημες δηλώσεις και το οποίο σίγουρα θα ρίξει περισσότερο φως στο ποιες είναι τελικά και πού ανήκουν οι ευθύνες για αυτή τη μεγάλη εθνική τραγωδία.

Τα νέα δεδομένα έχουν να κάνουν με τη τηλεδιοίκηση που όπως μας είπαν υπήρχε και λειτουργούσε μέχρι και το 2019, όπου και ξέσπασε μια πυρκαγιά και αυτή είχε ως αποτέλεσμα από τότε να τερματιστεί η λειτουργία της τηλεδιοίκησης. Η τηλεδιοίκηση υπήρχε με προβλήματα, λόγω των περιστατικών κλοπών κατά μήκος της διαδρομής, αλλά έδινε τη δυνατότητα στον σταθμό της Λάρισας να «βλέπει» μια πολύ μεγάλη απόσταση για 100-110 χιλιόμετρα. Όσο ήταν σε λειτουργία το σύστημα ο σταθμός της Λάρισας δεν ήταν «τυφλός». Μπορούσε να παρακολουθεί την πορεία των τρένων.

Ενημερωθήκαμε ότι η λειτουργία της τηλεδιοίκησης από το 2004 μέχρι το 2019 είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχoυν στη διάρκεια του συνόλου του 24ωρου δύο σταθμάρχες. Ο συμβατικός, να τον πω έτσι, και ο σταθμάρχης τηλεδιοίκησης.

Αυτό σταμάτησε, όπως ενημερωθήκαμε, τον Ιούλιο του 2019. Δημιουργεί μια εύλογη απορία, πώς είναι δυνατόν μια πυρκαγιά στον σταθμό εργοστασίου Ζαχάρεως να φτάνουμε σήμερα, από το καλοκαίρι του 2019, να λειτουργεί χωρίς τηλεδιοίκηση ο σταθμός της Λάρισας και με έναν σταθμάρχη αντί για δύο; Είναι πολύ σοβαρά νέα δεδομένα. Όπως πρέπει θα συνεχίσουμε. Δεν είμαστε εισαγγελείς, ούτε κάνουμε έρευνα, αλλά έχει μεγάλη σημασία να διαλευκάνουμε την υπόθεση».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης