Υποστηριξε το militaire
ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
20/02/2023 | 06:20 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Ελληνικός καρνάβαλος με τα C-130 και τους…Αρχύτες! Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

Ελληνικός καρνάβαλος με τα C-130 και τους...Αρχύτες! Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

Κων/νος Φράγκος – Διαξιφισμοί 

ΕλληνοΤουρκικά

  • Η συγκλονιστική τραγωδία των σεισμών της Τουρκίας και η Ελληνική συμπαράσταση συνέβαλλαν ώστε να παρουσιασθεί μια ύφεση στις τεταμένες Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
  • Ας ευχηθούμε να μην είναι πρόσκαιρη.
  • Απαιτείται πολιτική βούληση και σώφρονες Ηγέτες, εκατέρωθεν.
  • Όσοι διαφωνούν με την βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα στην Τουρκία δείχνουν τον απάνθρωπο χαρακτήρα τους. Αλλά και αυτοί που πανηγυρίζουν που η συμπαράσταση αυτή εξασφαλίζει επι μακράν φιλία και συνεργασία των δύο χωρών, χωρίς να εξαλειφθούν εθνικισμοί και επεκτατικής τάσεις, οι Γαλάζιες πατρίδες, είναι Αιθεροβάμονες και καθόλου ρεαλιστές.
  • Χρειάζεται δουλειά πολλή. Η ανησυχία μας πρέπει να διατηρηθεί.

Ελληνικός Καρνάβαλος

  • Ματαγωγικά Α/Φ C-130H της ΠΑ (πολύτιμα και πανάκριβα) Θαυμάζω την έκπληξη πολλών Υπουργών Άμυνας της τελευταίας 15ετίας για την εικόνα που είδαν τελευταία: Την καθολική απαξίωση των Αεροσκαφών αυτών. Ίπτανται, όπως ίπτανται μόνο δύο (2). Τα άλλα αναπαύονται εν τόπω …… χλοερό, στην ύπαιθρο περιμένοντας κάποιον για να τα οδηγήσει στην αξιοποίηση και συντήρηση. Η ΕΑΒ αδυνατεί!!
  • Το πρόβλημα είχε αρχίσει να εμφανίζεται από το 2008 αλλά ουδένα προβλημάτιζε. Διάβασα σε ένα σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής (08.02) ότι η υπεύθυνη για την συντήρηση ΕΑΒ εισέπραττε πιστώσεις από την ΠΑ για προμήθεια ανταλλακτικών προς συντήρηση των ταλαίπωρων αυτών Α/Φ, αλλά τις διέθετε για αντιμετώπιση άλλων υποχρεώσεων της! Δεν γνωρίζω, ακριβώς, την περίοδο που γίνονταν αυτά τα θαύματα, αλλά διερωτώμαι: Δεν υπήρχε υπουργός να ελέγξει; Μα πως να ελέγξει όταν ως πρόεδρος η Διευθύνων Σύμβουλος είχε διορισθεί κάποιο φιλαράκι του, άσχετο εντελώς με την αεροπορική βιομηχανία.
  • Και τώρα η ΕΑΒ εξακολουθεί να δηλώνει αδυναμία συμμετοχής στην αξιοποίηση. Θ’ αγορασθούν από την Αγγλία μεταχειρισμένα C-130j; (Τα C130H, των τύπων που περιμένουν αξιοποίηση αφού τα C130H δεν παράγονται πλέον και σπανίζουν τα ανταλλακτικά του;

Θ’ αγορασθούν νέα C-130j;
Τις πταίει τελικά, γι’ αυτό το φιάσκο;

Κελαηδείστε, ωραία μου πουλάκια κελαηδείστε

(Ελληνική Κρατική Αμυντική Βιομηχανία)

Τελευταία νέα από «τα πέριξ»

  • Κατά το 2022 η φίλη και σύμμαχος Τουρκία πραγματοποίησε εξαγωγές πολεμικού υλικού ύψους 4,2 δις. Μεγάλο ποσοστό σε τροχαίο Στρ. υλικό.
  • Η κρατική Εταιρεία Οχημάτων της γείτονος παρουσίασε το Τ/Θ όχημα, τροχοφόρο, OTOCAR καθ’ ολοκληρία MADE IN TURKEY.
  • Προ αρκετών ετών διαπιστώθηκε ότι τα κράνη των μαχητών των ΕΔ είναι, πλέον ξεπερασμένα και χρειάζονται αντικατάσταση με σύγχρονα. Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για 70.000 τεμάχια και τελικά αποφασίσθηκε να γίνει ανάθεση στα πενόμενα ΕΑΣ ώστε, ως μεσάζοντες, να λάβουν κι’ αυτά κάποιο «αντίδωρο». Τον διαγωνισμό κέρδισε, τελικά, μια Αγγλική Εταιρεία με ενταύθα υποκατασκευαστή μια εταιρεία κάπου στο Θεσσαλικό κάμπο (VALPATE-Δεσκάτη).
  • Πέρασαν χρόνια πολλά «μετά την αμαρτία που την είπαν αρετή και την ευλόγησαν στις εκκλησίες», όπως λέει ο αφορισμένος, εθνικός μας ποιητής και έπαψε να γίνεται λόγος για αυτό το θέμα. Ο ευρών τον φακέλον αμοιφθήσεται. Οι μαχητές; Ας βολευτούν με τα παλιά. Ζήτω το Έθνος!!!
  • Σημειώνω, με ιδιαίτερη ικανοποίηση 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Δρίτσας, Βίτσας, Τσίπρας κα) κατέθεσαν στη Βουλή (08-02) λίαν εμπεριστατωμένη ερώτηση για το θέμα των κρανών που εκκρεμεί από το 2013!! Χρειάζονται σχόλια; Οι μαχητές χωρίς σύγχρονα κράνη. Μα ούτε ένα πατίνι δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε;

Ξανα κελαειδείστε για τα οχήματα

Προ ημερών δημοσιεύθηκε έρευνα για τα κυκλοφορούντα εν Ελλάδι οχήματα. Τα γηραιότερα της Ευρώπης. Αρκετά, αναξιόπιστα και επικίνδυνα!

  • Η εικόνα για το τροχαίο υλικό των Ελληνικών ΕΔ είναι η αυτή και χειρότερη. Επαναλαμβάνω, για να το εμπεδώσουμε, ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, χρησιμοποιούν οχήματα made in Turkey 100% και πραγματοποιούν εξαγωγές πολλών εκατομμυρίων €.
  • Δύο, εξαιρετικά παραγωγικοί και υπερπατριώτες, Έλληνες πολιτικοί, οι κ. Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλος, όταν Κυβερνούσαν την Ελλάδα (2011), Πρωθυπουργός ο ένας ΥΕΘΑ ο άλλος, έβαλαν λουκέτο στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Χωρίς ντροπή και χωρίς αιδώ! Σήμερα, αμφότεροι και οι δύο προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι εντελώς απαραίτητοι για τη σωτηρία της Χώρας.
  • Έχουμε, λοιπόν, εκτός από τα τεράστια προβλήματα εναερίων μεταφορικών μέσων και άλλα στα μεταφορικά μέσα ξηράς.
  • Ο Στρατηγός κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, επίτιμος Α/ΓΕΣ, ως ΥΦΕΘΑ, έχων πλήρη εικόνα του δράματος ξεκίνησε, με συμπαράσταση του ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντώνη Οικονόμου, την προσπάθεια προώθησης της ιδέας ενός εθνικού οχήματος, αναζητώντας, επίσημες προσφορές συμπαραγωγής με ξένες μεγάλες εταιρείες (ΗΠΑ, Ευρώπης). Η υπόθεση εκινείτο ταχέως και επιτυχώς και η αξιολόγηση κλπ κλπ. προωθήθηκε στο ΜΑΧΙΜΟΥ για επιλογή l-2 αναδόχων από τους οποίους θα γινόταν η συνεργασία με τους πιο ευνοϊκούς για τη χώρα, όρους.
  • Σε κάποιους δεν άρεσε το σχέδιο και η ιδέα και έβαλαν τον φάκελο στον πάτο ενός μπαούλου. Ούτε ένα φορτηγό δεν μπορούμε να φτιάξουμε αδέλφια; Ξανά ζήτω το Έθνος!

Αχ, Πατρίδα μου γλυκειά….

  • Ο Άγιος Παϊσιος προέβλεψε τον σεισμό στην Τουρκία.

ΣΤΑΡ (8-2)

  • Κατά μέτωπο επίθεση με ολοσέλιδο δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ (8-2) κατά της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ΠτΔ. Έμμεσος επίθεση κατά Μητσοτάκη τον οποίο τορπιλίζει συστηματικά η καλή Εφημερίς και φιλοφρόνηση προς κ. Προκόπη τον οποίο προβάλλει, μετά σαλπίγγων. Προσωπικά, εξακολουθώ να συγχαίρω τον κ. Μητσοτάκη που κατάργησε τον Προκόπη και εξακολουθώ να θλίβομαι που αφήνει τον Κωστάκη, Νταβατζηδοκτόνο, στο κόμμα. Κακό του κάνει.
  • Ενώ το Δημόσιο χρέος έχει ξεπεράσει τα 400δις€, ο δυσώδης φάκελος των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 δεν έχει κλείσει (ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ από τους «συναδέλφους» του Συνδικάτου) σχεδιάζεται, στα μουλωχτά από «ευγενείς παιδιά» η διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλου 2030 ομού από Ελλάδα – Αίγυπτο με χρηματοδότηση Σαουδικής Αραβίας!! Ω ρε γλέντια! Φυσικά, θα κληθούν να παρέξουν τις εμπειρίες τους οι οργανωτές των ΟΑ/2004

Συγχωρήστε μου την εμμονή να σας θυμίσω κάτι: Όταν ετοιμάζονταν οι ΟΑ και έτρεχαν και τα εξοπλιστικά ο μαινόμενος κατά της διαφθοράς και απειλών ότι θα «κλάψουνε μανούλες» Αρχηγός της ΝΔ Κωστάκης ο Νταβατζηδοκτόνος ονόμασε τον κ. Σημίτη «Αρχιερέα της Διαπλοκής».

  • Όταν ανέλαβε η ΝΔ ποιος διαδέχθηκε τον κ. Ε. Βενιζέλο, κεντρικό πρόσωπο των ΟΑ, στην θώκο του Υπουργού Πολιτισμού; Μα, ο ωρυόμενος κ. Κ. Καραμανλής. Ούτε κουβέντα για τους ΟΑ. Όλα καλά γινόμενα. Ηχηρά σιωπή. Ποιος διαδέχθηκε τον κ. ΚΚ στο θώκο του ΥΠ. ΠΟ; Μα ο Σαμαράς. Κι’ αυτός, ούτε είχε ακούσει για κάνδαλα στους ΟΑ! Αργότερα Βενιζέλος – Σαμαράς σκάρωσαν την Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων …… Αδελφάτο, ομερτά!
  • Το καλό μας Υπουργείο Δημόσιας Αταξίας και Παροχών Υπηρεσιών σε Celebrities, έκανε, πρόσφατα, διαγωνισμό πρόσληψης 200 συνοριοφυλάκων, για ενίσχυση φύλαξη συνόρων Ελλάδα-Τουρκίας. «Κύριος οίδεν» πως έγινε αυτός ο διαγωνισμός. Παλαιότερα, όταν τα προβλήματα με την Τουρκία δεν ήσαν τόσο οξυμένα, προσλαμβάνουν 100 συνοριοφύλακες και σε ένα μήνα οι 80 απ’ αυτούς είχαν αποσπασθεί στην Θήβα-Λειβαδιά για να φυλάττουν τα σύνορα Αττικής-Βοιωτίας!…… Επανέρχομαι στους 200. Όταν άρχισε η εκπαίδευση παντρεμένοι ήσαν μόνο πέντε (5). Στο πέρας στους πέντε είχαν προστεθεί ακόμη 40 που είχαν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης! Αυτό σημαίνει ότι 45 είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν υπηρέτηση σε πόλη, μακράν συνόρων. Τι λαός είμαστε αδέλφια! Ζήτω το Έθνος!

«Θα γίνει αλλαγή με το καλό ή το άγριο» Χρ. Σπίρτζης, επίλεκτο, κορυφαίο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός! Εσείς αγαπητέ Πρόεδρε κ. Αλέξη Τσίπρα τι λέτε; Γιατί επιτρέπετε να λέγονται τέτοιες μπαρούφες; Μας απειλεί ο κ. Σπίρτζης; Γιατί τον καμαρώνετε;  Σχετικά με το ΠΝ

  • Με αρκετή καθυστέρηση (φταίει η Barbara) θα ήθελα να σχολιάσω δυο θεματάκια που αφορούν στον απελθόντα Α/ΓΕΝ  Ναύαρχο κ. Στέλιο Πετράκη που διέγραψε μια επιτυχή θητεία που είχε γίνει αποδεκτός και αγαπητός από τα στελέχη του ΠΝ.
  • Παραθέτω ένα απόσπασμα από τον αποχαιρετιστήριο λόγο του στην ΣΝΔ …. Υπήρξε μακροχρόνια στρέβλωση που ναρκοθετούσε και υποθήκευσε το παρόν και στο μέλλον του αξιόπιστου του όπλου, στερήσας σ’αυτό όπλα αιχμής. Αλήθειες…..

Εκτιμώ ότι ο αγαπητός Ναύαρχος αναφερόταν σε μακρά περίοδο αφρόνων και ανεύθυνων του ΥΕΘΑ.

  • Έγιναν μερικά ατυχή σχόλια περί έλλειψης αντιδράσεων, ανοχών σε πιέσεις επί του Ναυάρχου. Σε μερικές περιπτώσεις γνωρίζω καλά ότι περί ού ο λόγος πιεζόταν για συγκεκριμένο θέμα που δεν το αναφέρω. Διέθετε όμως αποσβέστηρες κραδασμιών γιατί θεώρησε ότι είχε ως αποστολή να φέρει εις πέρας τον σκοπό για τον οποίο εμάχετο. Την απόκτηση κατάλληλων καραβιών για το ΠΝ και το κατάφερε. Έρρωσθε κ. Ναύαρχε.

Εδώ Αρχύτας, εκεί Αρχύτας, που είν’ ο Αρχύτας;

  • Κατ’ αρχή να σας θυμίσω ποιος ήταν ο Αρχύτας;  Ο Ταραντίνος. Αρχαίος σοφός, φιλόσοφος, μηχανικός (347 ΠΧ),
  • Με το όνομα, λοιπόν, του αρχαίου αυτού βαφτίστηκε η προσπάθεια κατασκευής Ελληνικού DRONE, Δύο οι φορές.
  • Η ΕΑΒ, που άρχισε πέρυσι και, όπως ανακοινώθηκε, θα επιχειρηθεί δοκιμαστική πτήση στο τέλος του έτους.
  • Η σχολή Ναυτικών Δοκίμων, υπό την αιγίδα του ΓΕΝ, συνεργαζόμενη με ιδιωτικές εταιρείες. Όπως πληροφορήθηκα το drone αυτό ίπταται αλλά δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη από το ΥΕΘΑ κλπ. αν μπορέσει να προσφέρει στην Άμυνα και με ποιου είδους υπηρεσίες. Υπάρχει πρόθεση αξιολόγησης;
  • Υπομονή. Αργήσαμε να «πάρουμε εμπρός» αλλά ίσως καταφέρουμε κάτι στο μέλλον, όταν πια δεν θα υπάρχει απειλή.
  • Και ενώ, με ανυπομονησία και μεγάλες προσδοκίες, περιμέναμε την έκβαση της προσπάθειας των δύο Αρχυτών (Δεν ξέρω ποιος είναι ο πρώτος χρήστης του ονόματος και ποιος ο δεύτερος αλλά δεν παύω να διερωτώμαι: Ήταν ανάγκη ο δεύτερος να χρησιμοποιήσει το «Καπαρωμένο» όνομα;) εμφανίσθηκε ο ΓΡΥΠΑΣ από την ΕΑΒ, ως νέο DRONE που θα κατασκευασθεί με κοινή προσπάθεια της Εταιρείας και των Πανεπιστημίων, Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Δημοκριτείου κα. Εστί δε ΓΡΥΠΑΣ μυθολογικό τέρας σε σώμα Λέοντος, φτερά αετού, κεφάλι αγριοκόκορα κλπ.
  • Κύριε Σώσον τους ευσεβείς…
  • Καλά, σύντροφοι της ΕΑΒ., είναι και ο Αρχύπας και Γρύπας. Δεν αντιλέγω. Δεν επιχειρείτε όμως, παράλληλα, να αξιοποιήσετε ένα (1), έστω ένα (1) C-130 ή P-3, του ΠΝ, που λιάζονται στο χώρο σας;

Προεκλογικές Περιοδείες Αρχηγών Κομμάτων

Εδώ Καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν

  Λαϊκή παροιμία

  • Μήνες προ των Χριστουγέννων οι πολιτικοί Αρχηγοί και οι κορυφαίοι Επιτελείς τους «αλωνίζουν» τη χώρα τάζοντας «λαγούς με χρυσά πετραχήλια» Η ψευδολογία στο αποκορύφωμα της. Δεν δίνουν ένα παρά για την ακρίβεια, την απειλή, τις ασθένειες, την γάγγραινα των πελατειακών σχέσεων, την διογκωμένη διαφθορά.
  • Άλληλοβρίζονται χυδαία στη Βουλή και δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το ισχυρό ρεύμα, που διαπιστώνουν υπέρ του κόμματος τους.
  • Ο κορυφαίος Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης καταγγέλλει τον κ. Τσίπρα ως τεμπέλη και απρόκοφτο.
  • Δ/ντης Γραφείων Τύπου ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο Μητσοτάκης είναι νονός οργανωμένου  εγκλήματος

                                                       (Αυγή 6/1)

Κ.Καβάφης – Αλεξανδρινοί

Γνωρίζουν, ασφαλώς και οι Έλληνες ψηφοφόροι τι κούφια λόγια είναι αυτά που του προσφέρουν αφειδώς οι πολιτικοί Ηγέτες τους ………. Και τελικά τους ψηφίζουν.

Μας λείπει …….

  • Ενώ στην πολιτική σκηνή πρωταγωνιστούν ακόμη μουσειακά πρόσωπα (κ. Ν. Μπακογιάννη, Νικ. Κακλαμάνης, Γιάννης Τραγάκης, Ε. Βενιζέλος, Κων. Σκανδαλίδης, Καστανίδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κα.) απουσιάζει ένα εμβληματικό πρόσωπο. Ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος.
  • Ο θρυλικός Υπουργός Εξωτερικών Σημίτη με έπαθλα τη συμφωνία της Μαδρίτης και παράδοση Οτσαλάν.
  • Ο κ. Θ.Π. είχε μερικές αυθόρμητες εκρήξεις ειλικρίνειας. Είχε ονομάσει, μάλιστα, τον τ. Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, ώς «δωρολήπτη». Ουδείς από το κόμμα τολμούσε να τον διαγράψει γιατί θα έλεγε κι’ άλλα.
  • Όταν ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου διεκδίκησε την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Θ.Π. δήλωνε «Αν ο Γιωργάκης γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εγώ θα απέλθω από την πολιτική»
  • Όχι μόνο δεν απήλθε αλλά ανέλαβε ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιωργάκη (2009). Αργότερα (21.10.2010) δικαιολογών στην Βουλή οργισθείς από τις αρπαχτές του ΠΑΣΟΚ, ο κυνικά ελευθερόστομος Πάγκαλος δήλωνε.

  • Πολύ αργότερα από τις στήλες των ΝΕΩΝ διατύπωσε την θεωρία της OMERTA (βουλωμένα στόματα) που επιβάλλει στους πολιτικούς απόλυτη σιωπή και συμπαράσταση στους λωποδύτες συναδέλφους τους.
  • Ο κ. Θ.Π.. ας είναι καλά, είχε τη γενναιότητα να απέλθει. Τα παρεάκια του διεκδικούν εξουσία και σήμερα.

Ελευσίνα: Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023

(Κάποιο παλιό φαγοπότι…)

  • Εξαιρετική επιλογή από το Υπουργείο Πολιτισμού
  • Άρχισαν ήδη οι δραστηριότητες που θα συνεχισθούν όλο το χρόνο.
  • Ο θεσμός γεννήθηκε από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα προηγήθηκαν.
  • Θα διερωτηθείτε και καλά θα κάνετε, τι σχέση έχουν οι Διαξιφισμοί με τα Πολιτιστικά. Όλοι πρέπει να έχουμε: Ο Πολιτισμός και η κουλτούρα μας συμπίπτει με την ύπαρξή μας. Ποτέ δεν είμαστε βάρβαροι, ούτε ήλθαμε από τις στέπες.
  • Προ διετίας είχα αναδημοσιεύσει ένα κείμενο καταπέλτη, αντίγραφο άρθρου της κ. Νινέττας Κοντράρου – Ρασιά από την μακαρίτισσα Ελευθεροτυπία. Η πολύ καλή δημοσιογράφος εξιστορούσε, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, τις άγριες αρπαχτές του δημοσίου χρήματος που έγιναν από υπερήφανους πατριώτες στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης (1999). Εντόπιζε καθαρά, τον αρχιτέκτονα. Δισεκατομμύρια δραχμές στον αέρα ή καλλίτερα στις τσέπες επιτηδείων. Το θέμα, βέβαια, ξεχάστηκε. Λωτοφάγος ο Ελληνικός Λαός. Ουδείς υπεύθυνος.  Προχθές, τα ΝΕΑ (27/1) δημοσίευσε κείμενο, αναφορικά με την Ελευσίνα. Παραθέτω ως έχει μια παράγραφο, θλίψης και απόγνωσης.

Προσέξτε την λεπτομέρεια, Π.Υ. 100 δις δραχμές, ξεπέρασε τα 250 δις! Αχόρταγοι.

  • Αναζητήστε τους σήμερα, δεσπόζουν στην πολιτική ζωή. ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.

Σας θυμίζει Κωπηλατοδρόμιο;

  • Προ ημερών σας πληροφόρησα ότι το Υπουργείο Δημ. Έργων απεφάσισε να διαθέσει πιστώσεις για την συντήρηση των Ολυμπιακών Έργων (2004) που έχουν καταντήσει ερείπια. Συνέπεια της απρογραμμάτιστης και ανεύθυνης πολιτικής του τότε ΥΠΟ (Ε. Βενιζέλου) και της, εν συνεχεία, εγκατάλειψης από τον ομόλογό του στην Κυβέρνηση Καραμανλή.
  • Φίλος φαν, των Διαξιφισμών, ελεύθερος σκοπευτής, μου εξέφρασε την υποψιά ότι τα κεφάλαια αυτά θα «μασηθούν» καταλλήλως από φίλους εργολάβους αφού τα εγκαταλειφθέντα έργα έχουν καταντήσει ερείπια! Προς επίρρωση της άποψης του μου έστειλε την παραπάνω φωτογραφία του …… κωπηλατοδρομίου Σχινιά – Μαραθώνα! Βατράχια, κουνούπια, φαλαδίδες ….. ιπποπόταμοι.

Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών

  • Χρυσό μετάλλιο της στις ΕΔ για την, επί σειράν ετών, κατάσταση επαγρύπνησής τους, ετοιμότητας και επιχειρησιακών επεμβάσεων για την ακεραιότητα των Εθνικών Χώρων.
  • Για τους πολιτικούς τι έχει να πει η σεβαστή Ακαδημία;

Το ΓΕΣ τιμά..

  • Με απονομή μεταλλίων έξοχων πράξεων στους συμμετέχοντες στις επιχειρήσεις της Κύπρου, 64 – 67- 74, αξιωματικούς σε πολεμική διαθεσιμότητα.
  • Κάποιος, κάποτε, θα πρέπει να μιλήσει για την προδοσία, ιδιαίτερα γι’ αυτή του 1974.

Ας μη βασανιζόμαστε

  • Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος αλλά το λεγόμενο administration το οποίο αναλύει και εκτιμά τα επιχειρησιακά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας.
  • Αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να δώσουν τα F16 στους Τούρκους ουδείς Μενέντες, Ζεμενίδης ή Συρίγος θα μπορέσει να τους σταματήσει.
  • Ας μην αυταπαθόμεθα.
  • Να φροντίζουμε και να αγωνίζομαστε για το πως θα οργανώσουμε την αποτροπή μας ταχέως και όχι με ρυθμούς χελώνας.

Δημοσκοπήσεις I

  • Εάν δίνεις προσοχή στην κοινή γνώμη και τ’ αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τότε δεν κυβερνάς αλλά υπακούεις.

Μάργκαρετ Θάτσερ

  • Λαόν μη πίστευε, πολύ τρόπος εστίν όμιλος, ….. Λαός / πύρ και ύδωρ ακατάσχετα πάντα….

Φωκυλίδης ο Μιλήσιος

Πλήθος δημοσκοπήσεων μας κατακλύζουν σήμερα. Άλλες στημένες, άλλες «ημέτερου» τύπου και δεκάδων ιστοτόπων. Μην τις πιστεύετε επιχειρούν να μας παραπλανήσουν.

Δημοσκοπήσεις II

Εν ενί λόγω, όπως όλοι οι Εσκιμώοι αλιείς, όλοι οι Άραβες ιππείς και όλοι οι αρχαίοι Πάρθοι τοξόται, ούτω και οι σημερινοί Έλληνες πολιτευταί, όλοι ψηφοθήραι, όλοι κομματάρχαι και ως εκ τούτου και κάποιοι ρήτορες, εξ ανάγκης.

Εμμ. Ροίδης

  • Σε μια πρόσφατη, δημοσιοποίηση, γνήσια ή κάλπικη, τέθηκε το ερώτημα: ποιόν θεωρείτε ως πλέον κατάλληλο ως Πρωθυπουργό; Η απάντηση ήταν Μητσοτάκης 37, Τσίπρας 17, Ανδρουλάκης 6, Βαρουφάκης 3, Βελόπουλος 3, ΚΑΝΕΝΑΣ 17.
  • Μα ποιος είναι αυτός ο ΚΑΝΕΝΑΣ; Θα τον μάθουμε;
  • Ειλικρινά προβληματίσθηκα και στεναχωρήθηκα όταν είδα το ποσοστό Ανδρουλάκη. Περίμενα ότι ένας νέος άνθρωπος, χωρίς λαδιές στην πλάτη του, με ανανεωτικές προσδοκίες και θεσμικές ανατροπές θα παρουσιαζόταν τόσο αμφισβητήσιμος. Πως γίνεται όμως να διεκδικεί εξουσία όταν έχει δίπλα του και μοστράρει στην προθήκη του κόμματος τοξικά στελέχη της Μιμικής εποχής κ. Καρχιμάκη, Παπανδρέου, Βενιζέλο, Καστανίδη, Σκανδαλίδη, Πρωτόππαπα, Λαλιώτη; Που είναι η αποτοξίνωση και η προβολή νέων στελεχών;

Τζασίντα Αρντερν: Πρωθυπουργός Ν. Ζηλανδίας

Εξουσία: Το ήδιστον (Αριστοτέλης)

Ουδεμία ηδονή εγγυτέρα του θείου ως η περί τας τιμάς ευφροσύνη.

  Δημόκριτος

  • Η 40 χρονη η. Τζασίντα Αρντερν ήταν μέχρι χθες, επιτυχημένη πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας. Δημοφιλής και αγαπητή. Προ ημερών. Αιφνιδίως, έκανε την υπέρβαση. Παραιτήθηκε …. Γιατί; Δήλωσε «ήρθε ο καιρός» να εγκαταλείψω τον θώκο. Αισθάνομαι ότι δεν έχω άλλη ενέργεια να προσφέρω. Είμαι άνθρωπος. Να έλθει κάποια νεότερη…..
  • Μα, τι υπέροχο πολιτικό πλάσμα είναι η κ. Τζασίντα! Βρήκε τη δύναμη να εγκαταλείψει το ήδιστον, την ηδονή εγγυτέρα του θείου…..
  • Κι’ εδώ; Κυρίες με σειρά αποτυχιών, ψυχές μαραγκιασμένες με υπερτριακονταετή καριέρα στην αμαρτωλή πολιτική της Ελλάδος επιμένουν να παραμένουν για να προσφέρουν. Το ίδιο και άνδρες που μυρίζουν ναφθαλίνη και υπόνομο.
  • Δεν θ’ αναφέρω ονόματα, τους ξέρετε. Δεν έχουν ούτε το γνώθι σ’ αυτόν, ούτε αίσθημα ευθύνης, ούτε ίχνος πατριωτισμού. Τους καμαρώνουν και οι Αρχηγοί των κομμάτων. Ουστ!
  • Πρόσφατα ανακοινώθηκε και η παραίτηση της Πρωθυπουργού της Σκωτίας. Και αυτή απέρχεται (52) για να ανοίξει χώρο για νεότερες! Εις υγείαν μας.

Ωχ, το μάτι μου

Άνοιξε, άνοιξε γιατί δεν αντέχω

Πάψε πια να με τυραννάς…

Λαϊκό

  • Άνοιξε, επιτέλους, η Τρίτη διαθήκη του μακαρίτη Άκη. Θα δημοσιευθεί την άλλη εβδομάδα.
  • Διαρρεύσασες πληροφορίες φέρουν τον, παρ’ ολίγον Πρωθυπουργόν, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, να «τηγανίζει» τρείς τ. Πρωθυπουργούς (Δύο πασόκους και ένα Νεοδημοκράτη), δυο-τρεις Υπουργούς και ένα τ. ΓΓ Μεγάλου Κόμματος.
  • Χωρίς τεκμηρίωση όλες οι καταγγελίες θα παραμείνουν επεα πτερόεντα Εξάλλου και τους τρεις Πρωθυπουργούς – ανθούς τους ξέρουμε.

Περιπέτειες του ΝΙΜΤΣ

  • Το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού που περιθάλπτει βετεράνους αξιωματικούς, τις οικογένειές τους και χιλιάδες ασφαλισμένους μη στρατιωτικούς έχει γίνει στόχος, τελευταία, κομματικών παιγνίων. Μερικοί επιχείρησαν, ανεπιτυχώς να παραγκωνίσουν την επιστημονική Διοικητική δομή του με την υπαγωγή του στο Νοσοκομείο Ερυθρού Σταυρού. Ανερυθρίαστοι…
  • Αλλά, ας εισέλθω σε ένα τρέχον πρόβλημα που άρχισε να… τρέχει από το 2011-12. Τότε έγινε εσφαλμένη πίστωση των ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού του ΝΙΜΤΣ σε άλλο φορέα και έτσι, λανθασμένα, το ίδρυμα εφέρετο οφείλον 3,2εκ €. Η γραφειοκρατία, παρά τις προσπάθειες, του Νοσοκομείου, αρνιόταν να αναγνωρίσει το λάθος της! Έτσι σήμερα, το «χρέος» έφθασε τα 6,2εκ €. Θρήνος ….. το ΝΙΜΤΣ μπαταχτζής.;
  • Ο νύν Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος εξαίρετος γιατρός και μάνατζερ Στρατηγός (ΥΙ) η. Παν. Νούλης έφερε τ’ επάνω-κάτω και έφθασε, προσωπικά, μέχρι τον αρμόδιο Υπουργό (εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) κ. Κ. Χατζηδάκη ο οποίος αφιέρωσε μια-δυό ώρες στην υπόθεση και απέδωσε τα του καίσαρος….
  • Οφείλω να συγχαρώ Υπουργό και γιατρό.

Ετήσια Εκδήλωση ΣΕΚΠΥ

Οι ομιλίες πρέπει να μοιάζουν με φούστα γυναίκας. Να είναι, μετρημένα, μακρυές για να καλύπτουν το θέμα και αρκετά μίνι ώστε να προκαλούν.

Ουϊνστον Τσώρτσιλ

  • Κοπή πίτας στη ΛΑΕΔ (13 Φεβρ.) και παράλληλα εορτασμός για τα 40 χρόνια του Συνδέσμου. Πέρισυ, 2022, όπως ανακοινώθηκε, προστέθηκαν 32 νέα μέλη που έκαναν τον συνολικό αριθμό να φθάσουν τους 190!
  • Ο προγραμματισμένος κύριος ομιλητής ΥΦΕΘΑ κ. Ν. Χαρδαλιάς απουσίαζε γιατί συνόδευε τον Πρωθυπουργό σε περιοδεία. Έστειλε, σε VIDEO εκτενές μήνυμα-ομιλία.
  • Ακολούθησε ο ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντώνης Οικονόμου γνώστης των προβλημάτων της Αμυντικής Βιομηχανίας! (ΑΒ) Σημείωσα από τη μεστή ομιλία του μια παράγραφο. Στον χώρο της ΑΒ έχει διαπιστωθεί μια παθογένεια, στείρος ανταγωνισμός και δόσεις κακοπιστίας!

Ξέρει τι λέει ο Αντώνιος….. Ξέρει ……

  • Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ κ Τάσος Ροζόλης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΡΟΤΑ κ. Γ. Μπάρκας που μας ενημέρωσε για την προσεχή έκθεση DEFEA 2023.
  • Σημείωσα την παρουσία του τ. Αναπλ. ΥΕΘΑ φίλου κ. Δημ. Βίτσα, εκπροσώπου ΝΔ κ. Βικεντίας Συροπούλου και τον κ. Χατζηθανάση και Π. Μοσχολιού από το ΠΑΣΟΚ.
  • Φυσικά και το ισχυρό δίδυμο της ΓΔΑΕΕ Ναυάρχου-Στρατηγού η κ. Αλεξοπούλου/Παπαδάκη.
  • Το πλέον ευχάριστο για μένα ότι συνάντησα εκεί δύο εξαίρετους φίλους που έγραψαν ιστορία στην ΓΔΑΕΕ Ναύαρχο Κυριάκο Κυριακίδη και Πτέραρχο Κοσμά Βώρη. Εις υγείαν

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης