Υποστηριξε το militaire
Άποψη
14/02/2023 | 00:01 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Θα ξαναγράψουν την ιστορία; «Διχαστικό» το ΕΑΜ και …παραθεριστές στη Μακρόνησο;

Θα ξαναγράψουν την ιστορία; «Διχαστικό» το ΕΑΜ και ...παραθεριστές στη Μακρόνησο;

Η άποψη ότι πρέπει να «ξαναγραφτεί η σύγχρονη ελληνική ιστορία» ,γιατί αυτή «έχει γραφτεί από τους αριστερούς» δεν είναι κάτι καινούργιο…Σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης εκπρόσωποι της ακροδεξιάς την έλεγαν εδώ κι εκεί… Ποτέ δεν εξήγησαν πως έγραψαν την ιστορία εκείνοι που ήταν ηττημένοι, κυνηγημένοι, φυλακισμένοι, εξορισθέντες και νεκροί κι όχι εκείνοι που κυβερνούσαν τη χώρα. Νόμιμα ή πραξικοπηματικά…

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι το ΕΑΜ ήταν…κίνημα διχασμού άφησε άφωνους ακόμη και συντηρητικούς ψηφοφόρους που όμως έχουν στοιχειώδη επαφή με την ιστορία και δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν με τη λογική όσα είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Και δεν είναι μόνο η δήλωση του πρωθυπουργού. Αρθρογράφος της Καθημερινής υποστήριξε ότι όσοι βρέθηκαν στη Μακρόνησο …παραθέριζαν!

Το επόμενο που μένει να ακούσουμε ή να διαβάσουμε είναι ότι οι μαυραγορίτες βοήθησαν την ελληνική οικονομία και οι δωσίλογοι έβαλαν τα θεμέλια των μυστικών μας υπηρεσιών και πρέπει να τους ευγνωμονούμε!

Όσο για το ποιος έγραψε την ιστορία καλό θα είναι να μας εξηγήσουν πως πολλά από τα γεγονότα της κατοχής, της αντίστασης και της μεταπολεμικής περιόδου δεν είναι ευρέως γνωστά στους Έλληνες πολίτες και τα ανακαλύπτουν μόνο τυχαία διαβάζοντας ιστορικά βιβλία. Δεν ακούμε σχεδόν τίποτα για την περίοδο της «λευκής τρομοκρατίας» για παράδειγμα. Όταν ακόμη και μη αριστεροί- κομμουνιστές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα! Ο Κωνσταντίνος Τασσάς μιλά για την ιστορία του ήρωα του ΑΔΡΙΑ ,πατέρα του , Γιώργου Τασσά.

Η ιστορία έχει γραφτεί με πολύ αίμα στην Ελλάδα. Για πολλούς απ ΄ αυτούς που το έχυσαν δεν ήρθε ποτέ η πραγματική δικαίωση. Τα παραδείγματα ατελείωτα, από την Επανάσταση του 1821 ακόμη. Ειδικά για την περίοδο μετά από την κατοχή είναι γνωστό ότι πολλοί, πάρα πολλοί από εκείνους που πολέμησαν διώχτηκαν, φυλακίστηκαν, εκτελέσθηκαν και οι οικογένειες τους ταλαιπωρήθηκαν για δεκαετίες. Την ίδια περίοδο οι μαυραγορίτες επένδυαν τα βρώμικα κέρδη τους και οι δωσίλογοι όχι μόνο δεν δικάστηκαν αλλά κάποιοι απ ΄ αυτούς χρησιμοποιήθηκαν από το κράτος. Αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν κι έχουν γραφτεί από πολλούς ιστορικούς διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεων. Αρκεί κάποιος να θέλει να τα διαβάσει…

Στη φωτογραφία Κατράκης-Ρίτσος όταν …παραθέριζαν στη Μακρόνησο…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης