Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
26/01/2023 | 06:31 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Το λάθος του Ναυάρχου Πετράκη και το σιωπηλό για την επί 2ετία παρακολούθηση του ΓΕΕΘΑ

Το λάθος του Ναυάρχου Πετράκη και το σιωπηλό για την επί 2ετία παρακολούθηση του ΓΕΕΘΑ

Ο Ναύαρχος Στέλιος Πετράκης παρέδωσε τα καθήκοντα του Α/ΓΕΝ χωρίς αιχμές στην ομιλία του. Το μόνο που “παρέλειψε” ήταν να ευχαριστήσει τον Α/ΓΕΕΘΑ. Ευχαρίστησε τους πάντες εκτός από τον κ.Φλώρο και ο λόγος είναι προφανής: δεν υπήρξε καθόλου καλή συνεργασία στα τρία χρόνια της θητείας του κι αυτό είναι γνωστό.

Το λάθος που έκανε ο κ.Πετράκης είναι ότι επέλεξε να «υποταχθεί» σε συμπεριφορές που ήταν πρωτόγνωρες για Αρχηγό Κλάδου. Προτίμησε να μη θέσει ποτέ το ζήτημα ούτε στον ίδιο τον Α/ΓΕΕΘΑ, που σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία τρία χρόνια είχε ξεπεράσει τα όρια -όπως και οι συνεργάτες του που πρέπει να μάθουν τουλάχιστον τρόπους- αλλά ακόμη και στον πρωθυπουργό, απειλώντας μέχρι και με παραίτηση. Προτίμησε να ακολουθήσει την τακτική του «δεν δημιουργώ προβλήματα» πιστεύοντας ότι αυτή η επιλογή του θα δικαιωθεί. Έκανε λάθος και μεγάλο μάλιστα.

Ο κ. Πετράκης δεν «πάτησε πόδι» ακόμη κι όταν κλήθηκε σε απολογία με τον Αρχηγό Στόλου από τον κ. Φλώρο, για λόγους που ούτε ο ΥΕΘΑ κατάλαβε, πράγμα αδιανόητο και πρωτόγνωρο για Αρχηγούς ΓΕΝ και ΑΣ μέχρι τότε. Επίσης κατά παράνομη απαίτηση του ΓΕΕΘΑ, αποστράτευσε με μεθόδευση του πλέον των 150 εμπειρότατων και εξαίρετων Αξιωματικών από ΣΜΥΝ, καθώς και με σημείωμα που αποδέχτηκε, εκδιώχθηκε προσωπικό του ΠΝ με την αστεία δικαιολογία της…διαρροής πληροφοριών στους δημοσιογράφους!!! Το αποτέλεσμα ήταν στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ να ακουστεί η ίδια αστεία δικαιολογία για τον ίδιο τον κ.Πετράκη, αλλά και για τον Υπαρχηγό του Γ. Καμπουράκη, που ο ΥΕΘΑ φέρεται να είχε εισηγηθεί να γίνει Α/ΓΕΝ!

Όπως πάει το ΓΕΕΘΑ μέχρι να βρει τις …”διαρροές στα υδραυλικά του”, θα έχει αποστρατεύσει όλο το Πολεμικό Ναυτικό! Και πάλι δουλειά δεν θα ΄χει κάνει.

Κάπως έτσι ο Α/ΓΕΝ που κατόρθωσε να επιβάλει τη σωστή επιλογή φρεγατών, όταν κάποιοι είχαν πείσει το Μαξίμου για τις αμερικανικές αλουμινότρατες και ο Αρχηγός Στόλου ο Ναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης που αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία τον τουρκικό στόλο το καλοκαίρι του 2020 αποστρατεύθηκαν. Κι αν για τον κ. Πετράκη που είχε συμπληρώσει 3ετία στη θέση του Α/ΓΕΝ υπάρχει αποδοχή της απόφασης, για τον Ναύαρχο Π. Λυμπέρη αναρωτιούνται ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση «τι κάνουμε»!! Για την απάντηση ας απευθυνθούν στον πρωθυπουργό και τον Α/ΓΕΕΘΑ, που κάποια στιγμή βεβαίως θα πρέπει κάτι να ειπωθεί και για την επιβεβαιωμένη 100% παρακολούθηση του με τον Α/ΓΕΣ από την ΕΥΠ, καθώς και άλλων τριών ανωτάτων Αξιωματικών των ΕΔ.

Το χειρότερο είναι ότι το…παρακολουθούμενο επί 2ετία “ΓΕΕΘΑ”, δεν φαίνεται να έχει μάθει απολύτως τίποτα και δείχνει διατεθειμένο να συνεχίσει στον ίδιο «τοξικό» τρόπο διοίκησης, επηρεάζοντας αρνητικά τα Γενικά Επιτελεία.

Στις τακτικές κρίσεις αλλά και σε μεμονωμένες συμπεριφορές στο προσωπικό, θα φανεί αν έχουμε δίκιο ή όχι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης