Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
19/01/2023 | 16:56
Militaire News

Οι Ουκρανοί ζητούν και άρματα μάχης Leopard απ ΄ όσες χώρες διαθέτουν! Η Ελλάδα είναι μία απ ‘ αυτές

Οι Ουκρανοί ζητούν και άρματα μάχης Leopard απ ΄  όσες χώρες διαθέτουν! Η Ελλάδα είναι μία απ ' αυτές

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα και ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ κάλεσαν τα κράτη που διαθέτουν άρματα μάχης Leopard 2 σε υπηρεσία να τα παράσχουν στην Ουκρανία. Δηλαδή και την Ελλάδα…

Η σχετική κοινή δήλωση δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γερμανικές εταιρείες είναι έτοιμες να προμηθεύσουν με περισσότερα των 100 άρματα μάχης την Ουκρανία, ανάμεσά τους τεθωρακισμένα άρματα Leopard και τροποποιημένα βρετανικά Challenger 1 , σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt που επικαλείται πηγές της γερμανικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία μπορεί να στείλει στην Ουκρανία τανκς Leopard 2 τα οποία αρχικά προορίζονταν για την Τσεχική Δημοκρατία και την Σλοβακία.

Η Ουκρανία ζητά επειγόντως από την Δύση την αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης, την ώρα που οι υπουργοί Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας ετοιμάζονται να αντιπαρατεθούν στο Ραμστάιν για την τροφοδοσία της χώρας με όπλα, για τα οποία το Κίεβο δηλώνει ότι μπορεί να αποφασίσουν την έκβαση του πολέμου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης