Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ
05/02/2016 | 21:21 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του C 130 που έπεσε στον Όθρυ

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του C 130 που έπεσε στον Όθρυ

Πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Τέρενς Σπένσερ Κουίκ, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία «63 Θυμάτων C-130 – 748» του Δήμου Πειραιά, για τους εξήντα τρεις (63) πεσόντες του αεροπορικού δυστυχήματος αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο όρος Όθρυς το 1991.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε, παρουσία των ανωτέρω και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων και Σύλλογοι.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Othrys_2

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1991. Ένα  μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Νέα Αγχίαλο.

Μετά από 20 λεπτά το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ και όλοι στην ΠΑ πάγωσαν. Σύντομα η είδηση έγινε γνωστή προκαλώντας σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη.

Χρειάστηκαν τρεις μέρες για να εντοπιστούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους από  κυβερνήτη στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε στις έρευνες . Τα εντόπισε στην κορυφή Τσατάλι του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1.520. Κανένας από τους 63 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες δεν επέζησε .

H δίκη άρχισε έπειτα από τρία χρόνια και εννέα μήνες, στις 4 Νοεμβρίου 1994 στο Αεροδικείο Αθηνών. 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης