Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Πολιτική
02/01/2023 | 14:25 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Παρακολούθηση Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου: Από τον Ιούνιο στο Μαξίμου η έκθεση της ΕΥΠ για τον στόχο 519c

Παρακολούθηση Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου: Από τον Ιούνιο στο Μαξίμου η έκθεση της ΕΥΠ για τον στόχο 519c

Τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του 2022, σύμφωνα µε το Documento, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Οι συνοπτικές εκθέσεις παρακολούθησης του στρατηγού από την ΕΥΠ είχαν, σύµφωνα µε τις πληροφορίες του Documento, προωθηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στους «ενδιαφερόµενους» για τη δραστηριότητά του και περιέγραφαν πλήρως µε ποιους συνοµιλεί και για ποιους λόγους. Από αυτές τις εκθέσεις γνώριζαν στο Μέγαρο Μαξίµου (αν υποθέσουµε ότι δεν είχαν δώσει οι ίδιοι εντολή για κάτι τέτοιο) ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος ήταν στόχος της ΕΥΠ όχι για λόγους εθνικής ασφάλειας, όπως ενδεχομένως εμφανιζόταν ως δικαιολογία παρακολούθησης, αλλά για προσωπικά και οικονομικά θέματα.

∆ηλαδή, ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος ότι ο αρχηγός έχει καταγραφεί µε ζητούμενο την εξακρίβωση του τρόπου που συμμετείχε σε αγοραπωλησίες ακινήτων τα τελευταία χρόνια. Αυτοί δε που ανέλυαν το υλικό των παρακολουθήσεων έδιναν πληροφορίες και άφηναν σοβαρές υπόνοιες για τον τρόπο που έγιναν οι αγοραπωλησίες και το χρήμα που διακινήθηκε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόµου παραδέχτηκε την παρακολούθηση αποδίδοντάς τη σε «ρυπαρά δίκτυα». Ειδικά αν πρόκειται για κάποια ρυπαρά δίκτυα που δρούσαν εκτός ελέγχου, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έπρεπε ήδη να είχε διατάξει έρευνα και να άρει, όπως έχει δικαίωμα από τον νόμο, το απόρρητο στην ΕΥΠ για να αποκαλυφθούν αυτά τα δίκτυα.

Έγινε συμφωνία κάτω από το τραπέζι προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του για ακόμη ένα χρόνο στη θέση του αρχηγού; Οι διαρροές για την απόφαση της παραμονής του ως Α/ΓΕΕΘΑ έγιναν ακριβώς όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις για την παρακολούθησή του.

Από την ημέρα της αποκάλυψης της παρακολούθησής του ο Φλώρος έχει συνοδεύσει τη σιωπή του για την ταμπακιέρα µε πάνω από 20 δημόσιες εμφανίσεις στις οποίες επιδεικνύει πατριωτικό σθένος μέσω των social media. Η ΕΡΤ μάλιστα πρόβαλε ξανά μια περσινή εκπομπή με τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο να επισκέπτεται την παραμεθόριο σε µια προσπάθεια να αποκατασταθεί η εικόνα του στρατηγού.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης