Υποστηριξε το militaire
Άποψη
22/12/2022 | 06:30 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

«Το γιούργια Αξιωματικών μικρού εκτοπίσματος»! Αντιναύαρχος τινάζει στον αέρα τα σχέδια «ναυστάθμου στον Παγασητικό»!

«Το γιούργια Αξιωματικών μικρού εκτοπίσματος»! Αντιναύαρχος τινάζει στον αέρα τα σχέδια «ναυστάθμου στον Παγασητικό»!

Τα παράδοξα σχέδια του ΓΕΕΘΑ για «ναύσταθμο αρματαγωγών» στον Παγασητικό, έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση ,θυμηδία και οργή. Όχι μόνο στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά ακόμη και σε έμπειρους και αξιοσέβαστους στο στράτευμα Στρατηγούς.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης έχει μιλήσει για το θέμα σε συνέντευξη του στο militaire.gr και σήμερα τη φωνή του έρχεται να προσθέσει κι ένας Αντιναύαρχος ε.α .

Ο κ.Νίκος Κρυονερίτης έστειλε στο militaire.gr το κείμενο που ακολουθεί:

«Μετά τις απευθείας αναθέσεις των μελετών με εντολή Α/ΓΕΕΘΑ (όπως διάβασα) για τον «Ναύσταθμο των αρματαγωγών», τώρα θέλει να στείλει τα αρματαγωγά στο Βόλο!

Αναγκάζομαι από τις αλλοπρόσαλλες προτάσεις του Α/ΓΕΕΘΑ να επισημάνω ορισμένα κρίσιμα θέματα που δείχνουν τον κο Φλώρο να φαίνεται διαχειριστικά προβληματικός ή και παραβατικός, σχεδιαστικά ανεπαρκής αλλά δυστυχώς δείχνει και επιχειρησιακά επικίνδυνος.  Αντιλαμβάνομαι την προφανή αγωνία του για τις κρίσεις και το πολιτικό του μέλλον, όπως και την αντίστοιχη αγωνία των ντόπιων πολιτικών στη Μαγνησία να επανεκλεγούν, όμως αν έχει κάποιος λίγη συναίσθηση αυτών που προτείνει, ας τον μαζέψει!

Η   προβληματική διαχείριση έρχεται με τη σπατάλη πόρων χωρίς διαδικασίες και κυρίως χωρίς απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, την προφανή διασπορά του προσωπικού του ΠΝ, την περιβαλλοντική αναλγησία με τη πρόσθετη φόρτιση της κλειστής λιμενικής εγκατάστασης.

Η σχεδιαστική ανεπάρκεια έρχεται με το αρνητικό επιχειρησιακό κέρδος, τόσο γεωγραφικά όσο και ουσιαστικά, με επένδυση σε ξεπερασμένες επιχειρήσεις τύπου «γιούργια» που πρυτανεύουν στα μυαλά των Αξιωματικών μικρού εκτοπίσματος! Τα αρματαγωγά ως πλοία άμεσης ενίσχυσης σε καιρό κρίσης ή σε καιρό επιχειρήσεων έχουν (εδώ και πολλά χρόνια) κριθεί «παλαιολιθικά» κατάλληλα μόνο για να μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό και στράτευμα, αποκλειστικά στο καιρό της ειρήνης και κάτω από προϋποθέσεις.

Το πιο σημαντικό όμως, η επικινδυνότητα, κρύβεται στην απόφαση να μεταφέρει τη ζωτική δύναμη των πεζοναυτών με πλοία που θα προσβληθούν εύκολα και άμεσα, ακόμη και στον καιρό της ειρήνης. Αν οι κινήσεις της Τουρκίας δείχνουν προετοιμασία ένοπλης επέμβασης, δίνουμε στο πιάτο την εξουδετέρωση της κύριας ενισχυτικής μας δύναμης, με την βύθιση των αρματαγωγών και τον αφανισμό της ταξιαρχίας, αλλά και έτοιμη την αιτιολόγηση για επιθετική ενέργεια της Ελλάδας, που σίγουρα θα επικαλεσθεί η Τουρκία.

Το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά εθνικό, γι’ αυτό παρακαλώ ιδιαίτερα όσους μπορούν να αρθρώσουν ένα πρόσθετο επιχειρησιακό λόγο, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης να μην επιτρέψουν στον Ευρυβιάδη να διευκολύνει τους σύγχρονους Πέρσες που σχεδιάζουν την άλωσή μας.

Και κάτι ακόμη, η σιωπή όταν διακυβεύονται τόσο σοβαρές εξελίξεις είναι συνυπευθυνότητα!

Με εκτίμηση

Αντιναύαρχος (εα) Νίκος Κρυονερίτης

Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΝ»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης