Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή Πολιτική
16/11/2016 | 14:57 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Ζήτω η Ελλάς” είπε ο Ομπάμα και αποθεώθηκε σε μια ομιλία ύμνο για τη Δημοκρατία

Ομιλία-ύμνος για την Ελλάδα, την ιστορία της, τους ανθρώπους τους, το πνεύμα της και προτροπή να μην την αφήνουμε, αναζητώντας το μέλλον μας αλλού, γιατί, “πρέπει να μείνετε εδώ και να μεγαλουργήσετε”.
Ο Μπάρακ Ομπάμα απελευθερωμένος, έχοντας πλέον τον τίτλο του απερχόμενου πλανητάρχη παρείχε ξεκάθαρη στήριξη στην Ελλάδα. Στήριξη που ήρθε μάλλον λίγο αργά…

Στην ομιλία του στο Ίδρυμα Νιάρχου, αποθέωσε την Ελλάδα και σε πολλά σημεία συγκίνησε. Μίλησε στα ελληνικά για φιλότιμο…

  • Γεια σας, καλησπέρα. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που ήρθε σήμερα εδώ με τόσους νέους, το μέλλον της Ελλάδας… Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα προσέφερε η Ελλάδα, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας….
    Οι ΗΠΑ ευγνωμονούν τους Έλληνες για τη φιλία τους», είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία της Ελλάδας κάνοντας λόγο για τη γέννηση της Δημοκρατίας:

« Έχουμε χρέος στην Ελλάδα, για την αλήθεια, την πίστη… Εδώ πριν από 25 αιώνες, στους βράχους αυτής της πόλης δημιουργήθηκε μια νέα ιδέα, η Δημοκρατία και το κράτος…Ο Περικλής ενέπνευσε με το Σύνταγμα, είπε ότι τα δικαιώματα πρέπει να είναι γραμμένα… Καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας η φλόγα άναψε εδώ στην Αθήνα και ποτέ δεν έσβησε…Κάποιες χώρες ενώ υπάρχουν εκλογές δεν έχουν πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα. Εμείς ως χώρα πιστεύουμε στις ιδέες και τις αξίες που γεννήθηκαν εδώ πριν από αιώνες…

…Η ιστορία μας έχει δείξει ότι οι χώρες με δημοκρατικές κυβερνήσεις είναι πιο δίκαιες και πιο σταθερές… Η Δημοκρατία μας έδειξε ότι είμαστε πιο ισχυροί από τους τρομοκράτες. Εκείνοι προσπάθησαν να αλλάξουν την ζωή των ανθρώπων διά της βίας και να μας κάνουν να παρεκκλίνουμε από τις δικές μας αξίες. Η Δημοκρατία είναι ισχυρότερη».

“Η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της το προσφυγικό”

Αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε:

«Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Οι Δημοκρατίες βοηθούν τους πρόσφυγες. Και ποτέ άλλοτε στον κόσμο δεν έχουμε δει τέτοια συμπόνια προς τους πρόσφυγες, όπως στην Ελλάδα. Η γενναιοδωρία των Ελλήνων ενέπνευσε τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της το προσφυγικό. Η Δημοκρατία σας όμως ανοίγει την αγκαλιά της».

Δίνοντας συνέχεια στο “φροντιστήριο διαχείρισης οικονομικής κρίσης” που κάνει από χθες στην Γερμανική ηγεσία είπε:

«Ανέλαβα τα καθήκοντά μου σε μια δύσκολη περίοδο, πιο δύσκολη από τη μεγάλη ύφεση.
Ζητήσαμε από τους πλούσιους Αμερικανούς να πληρώσουν περισσότερο φόρο.
Θέλαμε να φτιάξουμε μια καλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία προς όφελος των καταναλωτών… Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στις ΗΠΑ που φοβούνται για το μέλλον τους… Πρέπει να έχουμε οικονομίες χωρίς αποκλεισμούς».

«Η ανισότητα κάποτε γινόταν ανεκτή γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν μέτρο σύγκρισης. Τώρα δεν είναι ανεκτή. Στις δικές μας κοινωνίες θέλουμε οι άνθρωποι να ανταμοίβονται για τα δημιουργήματά τους».

«Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται ότι ο ένας κερδίζει και ο άλλος χάνει, υψώνονται τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους.
Το είδαμε στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ, στο Brexit».

«Τώρα ζούμε σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε προς τα πίσω. Πρέπει να κοιτάμε το μέλλον. Δεν μπορούμε να κινούμαστε σε συγκρούσεις ανάμεσα στις χώρες».

«Το μονοπάτι της παγκοσμιοποίησης πρέπει να καλυτερεύσει».

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας στα ελληνικά “Ζήτω η Ελλάς” και αποθεώθηκε από το κοινό …

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης