Υποστηριξε το militaire
Militaire News

«Που είναι τα πλεύσιμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός»; Δύο Αντιναύαρχοι και βουλευτές της ΝΔ ρωτούν

«Που είναι τα πλεύσιμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός»; Δύο Αντιναύαρχοι και βουλευτές της ΝΔ ρωτούν

Ερώτηση προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών για τη θέσπιση πρόσθετης αμοιβής για τα πληρώματα Πολεμικών Πλοίων που βρίσκονται σε Αποστολή κατέθεσαν στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου οι Βουλευτές Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Διονύσης Χατζηδάκης οι οποίοι προέρχονται άλλωστε από το Πολεμικό Ναυτικό.

Στο κείμενο της Ερώτησης οι Βουλευτές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στην ομιλία του από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 21 παρεμβάσεις για την στήριξη κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων απέναντι στις οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί η ενεργειακή κρίση. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε η θέσπιση πρόσθετης αμοιβής για τα πληρώματα Πολεμικών Πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή, που αποτελεί χρόνιο αίτημα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς οι υπηρετούντες στα Πολεμικά Πλοία βρίσκονται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μακριά από τις οικογένειές τους.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι η πρόσθετη αμοιβή θα δώσει ανάσα στις οικογένειες των πληρωμάτων των Πλοίων του Στόλου, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης.

Καθώς η συγκεκριμένη αμοιβή δεν έχει θεσπιστεί έως σήμερα, οι δύο Βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών πότε προβλέπεται η υλοποίησή της.

Η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας

κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο

Υπουργό Οικονομικών

κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Θέμα: Θέσπιση πρόσθετης Αμοιβής για τα Πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων που βρίσκονται σε Αποστολή

Κατά την ομιλία του στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε 21 σημαντικές πρωτοβουλίες για την στήριξη συγκεκριμένων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων απέναντι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που προκαλεί η ενεργειακή κρίση.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε και η διευθέτηση ορισμένων αιτημάτων που έχουν διατυπωθεί από τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόσθετη αμοιβή στα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων που βρίσκονται σε Αποστολή.

Επειδή η ανακοίνωση έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία ζητούσαν τη θέσπιση της συγκεκριμένης αμοιβής εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα,

Επειδή η ακρίβεια που έχει προκληθεί από την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση δημιουργεί δυσκολίες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν σε Πολεμικά Πλοία, απουσιάζοντας το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου από τις οικίες τους,

Επειδή η συγκεκριμένη αμοιβή θα δώσει οικονομική ανάσα στις οικογένειες των πληρωμάτων των Πλοίων του Στόλου,

Επειδή η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού δεν έχει υλοποιηθεί έως σήμερα,

Βουλής 4, 105 62 Αθήνα – Τηλ. 210 3212708 Μιλτιάδη Μαργαρίτη 3, 491 00 Κέρκυρα – Τηλ. 26610 21736 [email protected]

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Πότε προβλέπεται η υλοποίηση της εξαιρετικά σημαντικής ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί θέσπισης πρόσθετης αμοιβής για τα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων που βρίσκονται σε Αποστολή;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης